Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Εύβοιας - Ευχαριστήρια επιστολή





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Ενότητας συμμετείχε για πρώτη φορά και κατέλαβε την 5η θέση.
 Ως Εκπαιδευτική Ενότητα γνωρίζαμε εξαρχής ότι μπαίναμε σε μια δύσκολη εκλογική διαδικασία με μοναδικό όπλο την εκτίμηση των συναδέλφων μας στα πρόσωπα που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιό μας, δίχως παραταξιακό μηχανισμό, δίχως «προϋπηρεσία στην εξουσία», σε μια εκλογική διαδικασία που η συσπείρωση σε «ιδεολογικές ομάδες» κορυφώθηκε.
Ίσως ήταν λάθος μας που δεν εκφράσαμε δυναμικότερα τις θέσεις των προσώπων που αποτελούν την Εκπαιδευτική Ενότητα, ίσως ήταν εκλογικό σφάλμα μας που δε σηκώσαμε τους τόνους, όπως έκαναν κάποιες παρατάξεις «καταγγέλλοντας» όμως δεν το μετανιώνουμε. Ήταν συνειδητή επιλογή.
Στόχος μας είναι να ενωθούν οι εκπαιδευτικοί σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα  ή παραταξιακές λογικές. Ανεξάρτητες φωνές με καθαρές θέσεις.
Στόχος μας είναι ο συνδικαλισμός να αποκτήσει πιο προσωπικό, πιο επιστημονικό και υπεύθυνο χαρακτήρα και σε αυτό μένουμε σταθεροί.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα των εκλογικών αποτελεσμάτων και δηλώνουμε ότι για εμάς η προσπάθεια δε σταματάει σήμερα.
Σήμερα  η Εκπαιδευτική Ενότητα γεννήθηκε εκλογικά και θα δυναμώσει, θα σφυρηλατήσει στενότερες σχέσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς  μέσα από τους κοινούς αγώνες!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας όλους τους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Συγχαίρουμε όλους τους συναδέλφους που εκλέγονται στα ΠΥΣΠΕ, Α/ΠΥΣΠΕ και το ΚΥΣΠΕ και τους καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στις πολιτικές που βλάπτουν το ελληνικό σχολείο.