Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Οι τρεις πιο εύκολοι τρόποι να ρίξετε την πίεση του αίματος

 

Η αρτηριακή πίεση είναι το μέτρο της δύναμης, την οποία το αίμα ασκεί στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Η καρδιά αντλεί αίμα στις αρτηρίες (αιμοφόρα αγγεία), οι οποίες το μεταφέρουν σε όλο το σώμα.

Η υψηλή πίεση του αίματος, που ονομάζεται επίσης υπέρταση, είναι επικίνδυνη επειδή δυσκολεύει το έργο της καρδιάς στο να αντλεί το αίμα στο σώμα και συμβάλλει στη σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) και στην ανάπτυξη της καρδιακής ανεπάρκειας.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τρόπους για να ρίχνουμε την πίεση του αίματος και να προστατεύουμε με αυτό τον τρόπο την ίδια μας την καρδιά:

Τσάι ιβίσκου

Οι συμμετέχοντες σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο Tufts, οι οποίοι έπιναν 3 φλιτζάνια από τσάι ιβίσκου ημερησίως μείωσαν τη συστολική αρτηριακή τους πίεση κατά 7 μονάδες σε 6 εβδομάδες κατά μέσο όρο. Όσοι έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο (με τη μορφή αφεψήματος) βελτίωσαν/έριξαν την πίεσή τους κατά 1 μόλις μονάδα. Τα φυτοχημικά στον ιβίσκο είναι πιθανώς υπεύθυνα για τη μεγάλη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Χαλαρώστε με μουσική

Σε έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία, οι επιστήμονες ζήτησαν από 28 ενήλικες που ακολουθούσαν ήδη φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση να ακούσουν χαλαρωτική μουσική για 30 λεπτά καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να αναπνέουν αργά. Μετά από μια εβδομάδα, οι συμμετέχοντες είχαν μειώσει τη συστολική τους πίεση κατά 3,2 μονάδες κατά μέσο όρο. Ένα μήνα αργότερα, οι μετρήσεις βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο και η υπέρταση έπεσε κατά 4.4 μονάδες.

Μαύρη σοκολάτα

Οι διάφορες ποικιλίες της μάυρης σοκολάτα περιέχουν άφθονες φλαβανόλες που κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία πιο ελαστικά. Σε μια έρευνα, το 18% των ασθενών που έτρωγαν κάθε μέρα μαύρη σοκολάτα, είδε μείωση της αρτηριακής του πίεσης. Βεβαιωθείτε μόνο, ότι η σοκολάτα που επιλέγετε περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.
Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/322369-oi-treis-pio-eykoloi-tropoi-na-riksete-tin-piesi-tou-aimatos#ixzz3JyODlf9y