Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ!



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Είναι καλό που ύστερα από πολλή αγωνία και άγχος είδες ξανά το όνομά σου στους πίνακες των προσληφθέντων αναπληρωτών. Σκέψου όμως ο,τι τη στιγμή που εσύ καλείσαι να μετακομίζεις χρόνο με το χρόνο, να πηγαίνεις από χωριό σε χωριό, από πόλη σε πόλη με μισθούς ψίχουλα, να αλλάζεις στην ουσία τη ζωή σου και ενώ παράλληλα τα έξοδα τρέχουν με ενοίκια, φόρους κ.α. την ίδια στιγμή καθυστερούν να σε πληρώσουν και σου λένε από βδομάδα! Αυτή τη στιγμή έχει καθυστερήσει η πληρωμή αναπληρωτών που πληρώνονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και αυτών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Έχεις αποκτήσει πλέον πείρα. Τον ένα χρόνο εργάζεσαι τον άλλον όχι, μετακομίζεις συνεχώς, καθυστερούν να σε πληρώσουν, καταπατούν το δικαίωμά σου στην άδεια, χάνεις το επίδομα ανεργίας έστω και για ένα ένσημο! Και μέσα σε όλα αυτά Κυβέρνηση και Ε.Ε. σου λένε στην ουσία να λες και ευχαριστώ που υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ και επιβιώνεις!
Έχουμε πια πείρα και στον κλάδο μας. Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ φέρνουν την αντιδραστική στρατηγική της Ε.Ε. μέσα στο σχολείο και καταπατούν το δικαίωμά μας στη ζωή, στη δουλειά και στη μόρφωση. Αυτά είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ: ελαστικές μορφές εργασίας και απληρωσιά. Κανένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη δουλειά. Αν θέλουμε ζωή με δικαιώματα, η σύγκρουση με την πολιτική και την στρατηγική της Ε.Ε. είναι μονόδρομος. Να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που την εξωραΐζουν, που καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει τάχα ανθρώπινη.
Μη συμβιβαστείς με αυτή την κατάσταση!!!
Όπως η δουλειά είναι δικαίωμά σου, δικαίωμά σου είναι και να πληρώνεσαι στην ώρα σου, χωρίς καμία μέρα καθυστέρησης.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ να μπούνε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, μπροστά και να απαιτήσουν την πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών.

Το ΠΑΜΕ καταθέτει στα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για συζήτηση πρόταση για επίσχεση εργασίας των απλήρωτων αναπληρωτών.
Διεκδικούμε:
· Να καταβάλλεται σταθερά κάθε μήνα και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση ο μισθός των αναπληρωτών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.

· Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Αυξήσεις στους μισθούς.
· Επίδομα ενοικίου στο 100% της αξίας του και επίδομα θέρμανσης.
· Απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις από και προς τη δουλειά.
· Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους
· Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπ/κών.
· Όχι στον ΕΝΦΙΑ και στη φοροληστεία, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
· Δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς στα παιδιά των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Αθήνα, 5/11/2014