Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ ...Εγκατάσταση περιπτέρου στον «Περιφερειακό της Αγίας Τριάδας»

Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων μετακινήθηκε περίπτερο στον περιφερειακό δρόμο, (ο θεός να τον κάνει περιφερειακό) στην Αγία Τριάδα.

Αρχικά πρέπει να αναφερθεί η επικινδυνότητα του δρόμου, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες νταλίκες, οχήματα βαρέου τύπου αλλά και ΙΧ, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά διόδια της Ενικής Οδού. Η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στο σημείο, είναι αναπόφευκτη και η συμφόρηση που θα δημιουργούν αξεπέραστη.

Ζούμε στην μοναδική, ίσως, πόλη της Ελλάδας που δεν έχει περιφερειακή οδό μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος είναι βασική οδός στον ιστό της πόλης και όχι περιφερειακή οδός με αποτέλεσμα πυκνή κυκλοφορία, καθιζήσεις του οδοστρώματος και τακτικές συγκρούσεις και ατυχήματα.

Το γεγονός, όμως, που μας κάνει να εξοργιζόμαστε και να καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η θέση που τοποθετήθηκε το περίπτερο.

*Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την είσοδο του 2ου Δημοτικού Θήβας και λίγα μέτρα από το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της πόλης.

*Ακριβώς στο πέρασμα εκατοντάδων μαθητών από και προς το σχολείο.

* Στο χώρο επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών από τα σχολικά λεωφορεία.

Δε φτάνει που ο Δήμος δεν έστησε - όπως υπόσχονταν εδώ και χρόνια οι εκάστοτε δημοτικές αρχές – πεζογέφυρα για τη διέλευση των μαθητών προς το σχολείο, έρχεται τώρα και προκαλεί με απερίσκεπτες και απαράδεκτες αποφάσεις.

Καλούμε το Δήμο να ανακαλέσει αυτή την απόφασή του, διαφορετικά θα είναι ο ηθικός αυτουργός σε ατυχήματα που –με μαθηματική ακρίβεια- θα γίνουν στο συγκεκριμένο σημείο.

Καλούμε τους φορείς της εκπαίδευσης και τους συλλόγους γονέων να δράσουν άμεσα πριν ξεκινήσει η λειτουργία του περιπτέρου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ