Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

200.000 ευρώ για τους "πεινασμένους" της Στερεάς

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της αδυναμίας εξασφάλισης ακόμη και του επιούσιου.

Για το θέμα αυτό Περιφέρεια και Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου παροχής τροφίμων σε άστεγους και μη που βιώνουν προβλήματα σίτισης και διατροφής.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ τα τρόφιμα που θα παρασχεθούν στους δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να είναι είτε άτομα, είτε οικογένειες, είναι, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ψωμί, φέτα, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, κασέρι, κοτόπουλο, λάδι, γάλα, πατάτες, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, μέλι, σταφίδες, καφές, ζάχαρη κλπ.

Αρμόδιοι για τη διανομή είναι οι κατά τόπους δήμοι, οι οποίοι προσεχώς θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

«Δεδομένων των παρουσών συνθηκών φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την ένταση του προβλήματος σίτισης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επειγόντως τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς.

Αναμφισβήτητα οποιοδήποτε βοήθημα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι καλοδεχούμενο και απαραίτητο, όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι ελεημοσύνες για τη διάσωση του 1/3 του πληθυσμού που βρίσκεται σε συνθήκες φτώχειας. Δεν είναι δυνατόν να φορολογείται άγρια το σύνολο των μικρών και μικρομεσαίων και στη συνέχεια να βγαίνουν προγράμματα η απορρόφηση των κονδυλίων των οποίων και αβέβαιη είναι και σε τι ποσοστό πηγαίνουν στους πραγματικά δικαιούχους δε γνωρίζουμε.

efthia.gr