Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πότε και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το κουπόνι των 230 ευρώ για δωρεάν λάπτοπ ή tablet-Eκτός η Στερεά


Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη από το ΤΕΕ του προγράμματος«Ψηφιακή Αλληλεγγύη» μέσω του οποίου θα χορηγηθούν σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.

Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet ή laptop.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:


Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα
Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους
Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους
Δυτική Ελλάδα με 57.702 δικαιούχους
Ιόνια Νησιά με 13.220 δικαιούχους
Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους
Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και
Κρήτη με 40.527 δικαιούχους

 http://permisospress.blogspot.gr