Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Μαϊμού» πρωτοσύγκελος άρπαξε 235.000 € από ιερείς


Μαφία εξαπατούσε κληρικούς
http://www.egnomi.gr

Ένα καλά στημένο κόλπο είχε στήσει μια σπείρα και εξαπατούσε ιερείς. «Εγκέφαλος» ήταν 37χρονος έγκλειστος στις φυλακές Πατρών που πίσω από τα κάγκελά προσέγγιζε τηλεφωνικά τα θύματα, προσπειούμενος τον πρωτοσύγκελο!

Ο «μαϊμού» πρωτοσύγκελος πλησίαζε ιερείς που ήταν λίγο πριν τη σύνταξη ή δικαιούνταν τη χορήγηση κάποιων επιδομάτων, με το πρόσχημα πως έχει διασυνδέσεις για να «τακτοποιηθούν» οι υποθέσεις τους και τους αποσπούσε σημαντικά ποσά.

Μετά τις τηλεφωνικές επαφές, δράση αναλάμβαναν συνεργάτες του φυλακισμένου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, ηλικίας 27, 29, 34 και 37.

Οι δράστες είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε Αχαΐα, Αιτοωλοκαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα. Συνολικά, εξαπάτησαν τουλάχιστον 13 ιερείς και αποκόμισαν κέρδη 235.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έγκλειστος δράσης βρίσκεται στη φυλακή για το ίδιο παράπτωμα και μέσω αυτού η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει τη σπείρα που λειτουργούσε με μαφιόζικες μεθόδους.