Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!! ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!



Συμπατριώτες ΤΗΝΙΑΚΟΙ είναι Ιερό Καθήκον του καθενός μας και Συνολικό Χρέος ΟΛΩΝ μας ν' ανταποκριθούμε στο *ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ* της Συντονιστικής Επιτροπής.
Να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί, την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Δεκεμβρίου 2014, στην ΠΑΝΑΓΙΑ.
Στον Ιερό και ευσεβή μας Χώρο. Τον Χώρο της Παναγιάς μας, που κάποιοι προσπαθούν να τον "αλώσουν". Κάποιοι άλλοι κομπάρσοι. είτε ως υποψήφιοι, είτε ως εκλέκτορες, καταπάτησαν με την συμμετοχή τους, τον απλό Τίτλο Τιμής, του: ΤΗΝΙΑΚΟΣ και αποδέχτηκαν να φορέσουν τον όποιον μανδύα τους έραψαν στα μέτρα τους - πασίγνωστη εν Τήνω μέθοδος - που είτε τους εξυπηρετεί, είτε λύνει πιθανά προβλήματα της καθημερινότητας. Δικά τους ή των παιδιών τους.
Αναμφισβήτητα ο καθένας έχει το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης. Αλλά Τηνιακός να έχει διαφορετική άποψη για το Αυτοδιοίκητο και την Αυτοτέλεια της Παναγία μας; Για το αν θα εξακολουθήσει να διέπεται, μετά από 200 ολόκληρα χρόνια, από την Διαθήκη των Κτητόρων - Διαθετών ή από την τροπολογία του Ρήγα & της Καραμανλή; Την υπογραφή του Λοβέρδου; Την μεθόδευση και την στόχευση του επιχώριου; Είναι αδιανόητο.
Προσωπικά ούτε καν μπορούσα να διανοηθώ, πως θα μπορούσαν να βρεθούν άτομα, που θα καταθέσουν υποψηφιότητα παρακάμπτοντας την Θέληση και τον Αγώνα της πλειοψηφίας του Τηνιακού Λαού. Αυτά όμως, ίσως και να δώσουν μαθήματα ή να συμμορφώσουν κάποιους, όταν καλούνται να επιλέξουν σε ανύποπτο χρόνο, συνεργάτες ή να υποδείξουν άτομα, για κάποιο συλλογικό όργανο της Τοπικής μας Κοινωνίας. Ίσως να παραδειγματιστούν και να μάθουν πως, όταν καλούνται να υποδείξουν ή να επιλέξουν, πρέπει τα κριτήρια επιλογής να είναι αυστηρά και αντικειμενικά και όχι κομματικά, φιλικά ή γιατί είναι ο φίλος του φίλου ή του ξαδέλφου και του κουμπάρου.
Τα ανύπαρκτα κριτήρια κάνουν εξουσιομανείς τους ανθρώπους. Τα ανύπαρκτα κριτήρια αλλοιώνουν συνειδήσεις. Τα ανύπαρκτα κριτήρια δημιουργούν συσκότιση στην λογική και πολύ εύκολα χάνεται το *Γνώθι Σ' αυτόν*.
Καλούμαστε λοιπόν ως ευσυνείδητοι ΤΗΝΙΑΚΟΙ, να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί και να κρατήσουμε ο ένας το Χέρι του άλλου, σφικτά και με νόημα.
Καλούμαστε να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί και να φτιάξουμε μία ΑΣΠΙΔΑ Προστασίας, για το Π.Ι.Ι.Ε ΤΗΝΟΥ και την Παναγιά μας.
Καλούμαστε να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί και να στείλουμε Βροντερό Μήνυμα, προς κάθε Γνωστή και Άγνωστη κατεύθυνση, πως ο ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ: ΔΕΝ ΔΕΛΕΑΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΙΕΡΑ και ΟΣΙΑ.
Καλούμαστε να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί και να στείλουμε Δυνατό Μήνυμα, προς κάθε έναν που μας απαξίωσε. Που μας Πρόδωσε. Που τάχα δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε. Καλούμαστε να βρεθούμε ΟΛΟΙ Μαζί να κάνουμε το ανάστημά μας ανάχωμα και να στρέψουμε το βλέμμα προς την Παναγιά μας. Την Προστάτιδα του Νησιού μας. Ενός εκάστου από εμάς, που μας αξίωσε να γεννηθούμε στην αγκαλιά της. Την Προστάτιδα των Οικογενειών μας αλλά και όλου του Κόσμου.
Καλούμαστε να βρεθούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΟΛΟΙ Μαζί και ΟΛΟΙ Μαζί να δώσουμε μία και μοναδική ΥΠΟΣΧΕΣΗ στην Παναγιά μας και στον εαυτό μας: Πως ο Δίκαιος Αγώνα μας, για την Προστασία της Παναγίας μας, θα είναι συνεχής και άρρηκτος έως ότου ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ. Έως ότου αποσυρθούν τα άρθρα της ντροπής του ν. 4301/14. Έως ότου εισπράξουν οι ιθύνοντες - Πολιτεία και Εκκλησία - το Μήνυμα του ανυποχώρητου ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ και επαναφέρουν με Πράξεις την Ειρήνη και την Ηρεμία στην διαταραγμένη και εξοργισμένη σήμερα Τοπική μας Κοινωνία.
Μία Τοπική Κοινωνία που κάνει την τελευταία της προσπάθεια πριν βροντοφωνάξει σ' ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους, που της κήρυξαν αυτόν τον προσβλητικό πόλεμο, που της καταπατούν προκλητικά τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ που παρέλαβε και που οφείλει αλώβητα να παραδώσει στις επόμενες γενιές: ΑΝΑΞΙΟΙ και ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ !!!