Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Βρέχει εκατομμύρια στα ΜΜΕ από την τσέπη μας μέσω των κομμάτων!

Με τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου τα φαλιρισμένα από άποψη ύπαρξης, ποιότητας ίσως δε και ρευστότητας μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν πάρτι! Πώς γίνεται αυτό; Οχι, δεν είναι απλά τα θαλασσοδάνεια, αλλά ο μποναμάς της εκλογικής διαφήμισης για υπο κατάρρευση ΜΜΕ που μέχρι χτες παπαγαλίζαν περί Μνημονίου και τώρα συγχυσμένα ψελλίζουν περί αριστερής μεν, αλλά όχι αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Διαβάζουμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι βρέχει εκατομμύρια στα ΜΜΕ από προεκλογικές διαφημίσεις!
Αναρωτιόμαστε: ....


- Που τα βρήκαν τα λεφτά τα κόμματα που υποτίθεται ότι δεν έχουν; Μιλάμε για τα κόμματα που έχουν οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες! Μήπως είναι πληρωμένα από το κορόιδο, τους μισθωτούς και συνταξιούχους και πλέον και ανέργους που έχουν υπερφορολογηθεί;
- Μήπως, λέμε, μήπως τα κανάλια αντί να πληρώνουν φόρο στο κράτος για τις συχνότητες «προσφέρουν» εκατομμύρια ευρώ σε τηλεοπτικό χρόνο για διαφήμιση των κομμάτων μετά από σχετική νομοθεσία που έχει ψηφιστεί; Αντί δηλαδή οι μεγαλοκαναλάρχες να πληρώνουν για τις δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες που τους παρέχονται, προσφέρουν τζάμπα πολιτική διαφήμιση δηλαδή αέρα στα πολιτικά κόμματα, για να μην φορολογούνται, για να μην τους ενοχλεί κανείς για τα θαλασσοδάνεια και λοιπές μαύρες τρύπες που οποία έκπληξη πάλι τα πληρώνει το γνωστό κορόιδο που ονομάζεται συνεργάσιμος και συνεπής υπερφορολογούμενος;.
Και για να θυμηθούμε και την πραγματικότητα. Θα κόψουν οι πολιτικοί -ακόμη κι εκείνοι που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κόντρα στο Μνημόνιο- το χέρι που τους ταϊζει, Οχι, βέβαια!
Αλλά ποιος ταίζει το χέρι που ταίζει τους πολιτικούς οέο;
Με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν έξι εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστούν προεκλογικά τα κόμματα. Πρόκειται για ένα ποσό που θα έφτανε για να μπαλωθούν κάπως τα προβλήματα, όπως η τεράστια ανεργία, που γιγαντώθηκαν επί των μνημονιακών κυβερνήσεων!
Ιδού και η πίτα επί συνόλω (φυσικά δεν την τρώμε εμείς, αλλά τη φτιάχνουμε με τα χεράκια μας για να τη φάνε τα κόμματα).
ΝΔ: 1,440,527 ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: 1,435.631 ευρώ
ΠΑΣΟΚ: 565.828 ευρώ
ΧΑ: 425.007 ευρώ
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 313.586 ευρώ
ΚΚΕ: 276.459 ευρώ
ΔΗΜΑΡ: 199.446 ευρώ
ΠΟΤΑΜΙ: 143.512 ευρώ