Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Συγγενείς Κουφογιώργου: Θα ψάξουμε εμείς στα Νοσοκομεία


Απερίγραπτη η αγωνία για τους συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι αναχωρούν για την Ιταλία για να ψάξουν για τους αγαπημένους τους.

«Η τελευταία μου ελπίδα είναι να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος και να μην μπορεί να μιλήσει. Να μην μπορεί να πει ούτε το όνομά του»

Η 29χρονη Γιώτα Κουφογιώργου, κόρη του αγνοούμενου 55χρονου αυτοκινητιστή Αλέξανδρου Κουφογιώργου από τη Θήβα, μας έλεγε χθες πως σήμερα θα φύγει αεροπορικώς με τον 21χρονο αδελφό της Κυριάκο για την Ιταλία, έπειτα από σχετική συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας. Θα πάνε να ψάξουν, όπως λένε, στα νοσοκομεία για τον άνθρωπό τους, που μένει αγνοούμενος έξι μέρες μετά το τραγικό ναυάγιο του Norman Atlantic στην Αδριατική.

«Θα φύγουμε αύριο κι ελπίζω εκεί να λυθούν οι απορίες μας. Θέλουμε να μάθουμε αν ζει ή όχι. Τι έγινε. Θα ψάξουμε στα νοσοκομεία, αν υπάρχουν χτυπημένοι άνθρωποι που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Δεν ξέρω τι θα δούμε, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», έλεγε χθες στο «Εθνος» η κ. Κουφογιώργου με αλλοιωμένη φωνή από την αγωνία. Ολες αυτές τις μέρες ζουν μια τρέλα, θα προσθέσει ο αδελφός της. Ο πατέρας τους, ο Αλέκος, χρόνια αυτοκινητιστής κι αγαπητός σε όλη τη Θήβα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, έχει να δώσει σημείο ζωής από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

«Μίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα μου και της είπε: πώς θα ταξιδέψουμε με αυτό το μπαΐρι, δηλαδή με αυτό το σαπιοκάραβο. Πώς θα βγάλουμε τη νύχτα;». Οπως μας λένε η Γιώτα και ο Κυριάκος, ο πατέρας τους ταξιδεύει πάνω από 20 χρόνια. Ολες αυτές τις μέρες είναι κρεμασμένοι πάνω από το τηλέφωνο, μπροστά στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. Κι όπως λένε, περνά συνεχώς μπροστά από τα μάτια τους όλη τους η ζωή. «Κοιμόταν συχνά στο φορτηγό. Οταν γίνεται χαμός και τους στριμώχνουν τέσσερις τέσσερις σε μία καμπίνα, δεν μπορούν να κοιμηθούν καλά και μετά έχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα να κάνουν». Ο Αλέκος Κουφογιώργος, άνθρωπος του μεροκάματου, αυτοκινητιστής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Εκτός από την 29χρονη Γιώτα και τον 21χρονο Κυριάκο έχει κι άλλα δύο παιδιά, 32 και 19 ετών. Μένουν στις εργατικές πολυκατοικίες.

«Ο Αλέκος είναι ένας άνθρωπος εργατικός, ανοιχτός, κοινωνικός, όλη η Θήβα τον ξέρει», μας έλεγε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αυτοκινητιστής που ταξίδευε μαζί με τον αγνοούμενο στο μοιραίο πλοίο. «Μαζί φάγαμε το βράδυ του Σαββάτου και μετά χωριστήκαμε. Δεν ξέρω αν κοιμήθηκε στην καμπίνα του ή στο φορτηγό. Μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δεν τον ξαναείδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι», προσθέτει ο ίδιος.

Απερίγραπτη ήταν χθες η αγωνία και στο σπίτι του 46χρονου Γιάννη Σοφού στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς, που έχει τρία ανήλικα κοριτσάκια. Οδηγός κι αυτός φορτηγών εδώ και μία 20ετία σχεδόν ταξίδευε για Γερμανία. Είχε κάνει αυτό το ταξίδι πολλές φορές. Κάποιες πληροφορίες από άλλους οδηγούς τον ήθελαν να έχει κοιμηθεί τη μοιραία νύχτα στο φορτηγό του. Ο ανιψιός του Γιώργος Σοφός άφηνε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν συγγενείς στην Ιταλία προς αναζήτηση του ανθρώπου τους. «Τελευταία είχαμε νέα του πριν μπει στο καράβι. Μίλησε με τη σύζυγό του», μας έλεγε χθες ο ανιψιός του. «Ο Γιάννης είναι ένα κομμάτι μάλαμα. Ελπίζω να έχουμε καλά νέα», έλεγε στο «Εθνος» ο εξάδελφός του, Κώστας Καρβούνης.

http://exeisminima.gr/
Ολο το άρθρο εδώ ethnos.gr