Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ για τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών

Το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι μια ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρονοτριβής, η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και γι' αυτό πρέπει να σχηματισθεί άμεσα Κυβέρνηση.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, πλήρωσαν με πολύ βαρύ τίμημα την πολιτική της λιτότητας. Περισσότερες από 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν οριστικά και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης φτάνοντας στα όρια της φτώχειας, ενώ το 70% των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους σωρευτικά κατά 75% και η συντριπτική πλειοψηφία έχει οφειλές και χρέη στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες ενώ ήδη 370.000 από αυτούς είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Η ΓΣΕΒΕΕ, με αίσθημα ευθύνης μακριά από συντεχνιακές λογικές περιμένει από την Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αφ'ενος να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές-μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφ'έτερου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης.

Πηγή:gsevee.gr