Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γιάννης Σταθάς: Η κοινωνική προσφορά στην... πράξη!



Ολα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή που συχνά ακούμε, πως... και οι 300 είναι ίδιοι. Ε, λοιπόν δεν είναι...

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, που είναι βέβαια και πάλι υποψήφιος, πέρα από τις πολιτικές και κινηματικές του δραστηριότητες, απέδειξε με τρόπο έμπρακτο του λόγου το αληθές.

Αν και προσπάθησε να μην την «πουλήσει», εντούτοις απ την περιοχή του, διέρευσε η κοινωνική προσφορά του, που σηματοδοτεί το «ποιόν» του ανδρός, αλλά και το πως θα θέλαμε και πως οραματιζόμαστε εμείς ο λαός, τους πολιτικούς και την πολιτική.



Ο Γιάννης Σταθάς λοιπόν, κατέθετε ολόκληρο το ποσό, που λάμβανε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στο ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Ακόμα, μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης κατέθετε στο Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο που όπως είδαμε στις τηλεοράσεις λειτούργησε από πέρσι μετά από δεκάδες χρόνια.

Ο Γιάννης Σταθάς γεννήθηκε το 1975 στο μαρτυρικό Δίστομο, είναι βιομηχανικός εργάτης και πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (2010-2014).



Αναφορικά με την Κοινοβουλετική του δραστηριότητα, αυτή στράφηκε...

“Κατά κύριο λόγο η δραστηριότητά μου στράφηκε σε θέματα που αφορούσαν το Νομό, όπως είναι λογικό, με έμφαση στη ρύπανση του Ασωπού ποταμού, που έχει προκαλέσει θύελλα με αυτά που προκαλεί και είναι γνωστά σε όλους πλέον. Επίσης έδωσα εστίασα στα ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και Θήβας, στη Λειτουργία των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των καταστημάτων ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας της Βοιωτίας, στον Οργανισμός Κωπαΐδας», σχολιάζει ο ίδιος.

-Στα 2,5 αυτά χρόνια ήσουν στους πρώτους μεταξύ των 300 Βουλευτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο ερωτήσεων...

«Η στατιστική λέει πως ήμουν έκτος, αλλά θα μπορούσα να είμαι και πρώτος, όμως αυτό δεν έχει νόημα, ούτε αποτελεί ζητούμενο. Τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και αυτό συνέβη εκ των πραγμάτων. Το ζήτημα είναι πως αυτά είναι χρονίζοντα και δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια πολιτική βούληση σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής για την επίλυσή τους...»

Ομως ο «ριζοσπαστισμός» του, δεν αποδεικνύεται μόνο από τα πεπραγμένα του που ήδη εκθέσαμε... Ακόμα, αρνήθηκε να πάρει το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούνται όλοι οι βουλευτές, ενώ με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό τότε κ. Δένδια, έχει διαθέσει τους αστυνομικούς, που δικαιούταν ως Βουλευτής, στο Α.Τ. Αλιάρτου που είχε έλλειμα. Ακόμα, δεν προσέλαβε μετακλητούς υπαλλήλους (από το Δημόσιο).

«Δεν έθεσα υποψηφιότητα για να λύσω προσωπικά προβλήματα», σχολιάζει. «Στόχος μου ήταν πάντα η προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο στο μέτρο του δυνατού. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά. Δεν έχει νόημα να τα συζητάμε, άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και του κόσμου που στενάζει κάτω από αυτές τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές και όχι τι κάνει κάποιος μεμονωμένος...»

Να σημειωθεί οτι το 2010, ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, έκανε προσφυγή ενάντια στο Μνημόνιο.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, επί των ημερών του δημιούργησε κοινωνικές δομές αλληλεγγύης, όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 300 άτομα το μήνα. Κοινωνικό Ιατρείο. Κοινωνικό Φροντιστήριο. Κοινωνικό Φαρμακείο, προς πλήρη επιβεβαίωση των όσων αναφέραμε στον πρόλογο. Οτι δηλαδή, όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια...

«Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει. Ηλθε επιτέλους η ώρα της Αριστεράς. Ηλθε η στιγμή η λαβωμένη περηφάνεια αυτού του λαού να αποκατασταθεί και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής του. Θα δοθεί και η τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας προς την κατεύθυνση αυτή..», καταλήγει.