Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ναύαρχος ε.α Χρήστος Λυμπέρης σπάει την σιωπή του …« Οψόμεθα την αλήθεια καθώς εστί, 1994 - 1996»..


Όλη η αλήθεια για τα Ίμια, 9 χρόνια μετά…
Ένα χρήσιμο εργαλείο για τους απλούς αναγνώστες και μελετητές της περιόδου Δεκέμβριος 1993 - Φεβρουάριος 1996, αποτελεί το βιβλίο «Οψόμεθα την αλήθεια καθώς εστί, 1994 - 1996», του ναυάρχου εν αποστρατεία Χρήστου Λυμπέρη, επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποιότητα».

Στο βιβλίο ο Βοιωτός συγγραφέας δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις πολιτείας και στρατιωτικής ηγεσίας, στον ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκείνη την περίοδο σε σχέση με τα κυριαρχικά διακαιώματα της χώρας μας και περιγράφει το πώς διαχειρίστηκε το πολιτικό και στρατιωτικό σύστημα εκείνης της περιόδου σοβαρές προκλήσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Ναύαρχος Λυμπέρης σπάει την σιωπή του για την κρίση στα Ίμια 19 χρόνια μετά, δίνοντας λεπτομερείς περιγραφές για εκείνη την περίοδο, αφιερώνοντας 600 σελίδες του βιβλίου του για να δώσει πληροφορίες για την κρίση των Ιμίων και τον τρόπο που την διαχειρίστηκε η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία..
Ο Χρήστος Λυμπέρης καταθέτει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του σε καταστάσεις και συμπεριφορές των πολιτικών και στρατιωτικών δομών της περιόδου εκείνης (Δεκ. 1993 - Φεβρ. 1996), που ο ίδιος ασκούσε τα καθήκοντά του ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και επιπλέον αναλύει τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε περιόδους πολιτικών και στρατιωτικών εντάσεων και κρίσεων, μη παραλείποντας να παραθέσει τις προσωπικές του απόψεις και εκτιμήσεις για το μέλλον της χώρας και τα τεκταινόμενα στο κοντινό της γεωπολιτικό περιβάλλον.

ΠΗΓΗ