Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 2015


Αγαπητοί φίλοι,

ο Δήμος Δελφών, η Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, η Δημοτική Κοινότητα Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας με την αμέριστη βοήθεια των εθελοντών διοργανώνουν και φέτος τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις για την πόλη της Άμφισσας, οι οποίες ξεκινώντας από τις 8 Φεβρουαρίου 2015 θα κορυφωθούν την Κυριακή της Αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου 2015, με την αναβίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου».

Για μία ακόμη χρονιά οι κύριες εκδηλώσεις της πόλης μας θα δώσουν καρναβαλικό αέρα και εορταστική διάθεση σε όλους μας:

§ Το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού» με γρίφους, ερωτήσεις για την πόλη, αμέτρητα ομαδικά παιχνίδια και πολύ χορό θα κρατήσει σε εγρήγορση όλη τη νεολαία της πόλης ηλικίας 10-18 ετών.

§ Η «Οδύσσεια», το παιχνίδι ενηλίκων, όπως πάντα από το πρωί της προτελευταίας Κυριακής των Αποκριών, 15 Φεβρουαρίου 2015, θα διασκεδάσει όλη την πόλη και θα αναστατώσει τις ομάδες των καρναβαλιστών με τους γρίφους και τα παιχνίδια.

§ Το Σάββατο της Αποκριάς, 21 Φεβρουαρίου 2015, με πίπιζες, νταούλια και την μεγάλη πομπή των δερματοφόρων θα πραγματοποιηθεί η θρυλική αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών», η αναβίωση δηλαδή του μύθου του ταμπάκη Κωνσταντή, ο οποίος στοίχειωσε στα Ταμπάκικα, κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από φοβερό κεραυνό.

Αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Λάιος Γεώργιος.

Την βραδιά θα ολοκληρώσει η συναυλία του μουσικού συγκροτήματος ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ στις 21.30 στην Πλατεία Λαού.

§ Μετά από πολλά χρόνια, την Κυριακή του Καρναβαλιού, 22 Φεβρουαρίου 2015, στην Πλατεία Ησαϊα θα διεξαχθεί η έναρξη του «Αμφισσιώτικου Κομιτάτου» με παρέλαση αρμάτων, καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και πολλές εκπλήξεις!

Το κέφι στην πλατεία θα απογειωθεί με την μουσική συναυλία του συγκροτήματος STAVENTO στις 19.00.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 2015 της Άμφισσας, θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις και την επίσκεψη σας στην πόλη της Άμφισσας, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλ. 2265079144, 6945 630084.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Άμφισσας

Καραγιάννης Δημήτρης Βενετσάνης Νίκος