Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σταμάτης Η. Χαλβατζής - Εθνική μειοδοσία ή πολιτικός αμοραλισμός ;


Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύουν το πρόβλημα της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας με συμπάθεια τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, που αδυνατεί πλέον να ζήσει κάτω από ένα κλίμα εκφοβισμού και απάνθρωπης λιτότητας, υπάρχουν εγχώριοι πολιτικοί, οι οποίοι συμπλέουν με το πνεύμα και τις προθέσεις της σκληρής γραμμής “ΜΕΡΚΕΛ”, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και τις αντοχές ενός εξαθλιωμένου λαού.

Πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, αμφισβητήσαμε προεκλογικά τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του πολιτικού φορέα που εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, αλλά από την επομένη των εκλογών, σκεπτόμενοι εθνικά και με αίσθημα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού της πλειοψηφίας ευχόμαστε και προσδοκούμε, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων, να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση.

Ίσως το εγχείρημα να φαντάζει δύσκολο και πολιτικά ανέφικτο για κάποιους, αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η επικρατούσα σήμερα άποψη είναι υπέρ της διεκδίκησης μιας λύσης, που θα απαλλάξει τους πολίτες από τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας. Άλλωστε η ιστορική αναδρομή σε παρόμοιες δύσκολες εθνικές στιγμές διδάσκει ότι οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν το «ακατόρθωτο».
Είναι η πρώτη φορά που ένας εκλεγμένος Έλληνας Πρωθυπουργός επιμένει να εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του και εγκαλείται γι’ αυτό, από πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ευθύνες για την τρέχουσα κατάσταση, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα ακόμη και εκείνων που τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.
Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν θα πετύχει το εγχείρημα της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι σε πρώτη φάση έχει καταφέρει να ξαναδώσει αισιοδοξία και ελπίδα σε ένα λαό, που τα τελευταία πέντε χρόνια μετράει ατελείωτες πληγές και εθνικές προσβολές.
Επομένως έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί της η Κυβέρνηση αποκτά δύναμη και αποδοχή να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων και της Πατρίδας.
Αυτή την κοινή παραδοχή, που όλοι οι απλοί και έντιμοι πολίτες αυτής της χώρας στηρίζουν και εύχονται να ευοδωθεί, υπάρχουν έλληνες πολιτικοί που υπονομεύουν και αδυνατίζουν, μέσα από τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, που φαινομενικά έχουν να κάνουν με την υποτιθέμενη διαφορετική πολιτική θέση αλλά και το ιδιαίτερο κομματικό συμφέρον !
Ελπίζω ότι δεν πρόκειται για εθνική μειοδοσία, αλλά για ένα άκρατο πολιτικό αμοραλισμό, που βεβαίως τους εκθέτει, άσχετα με την επιτυχία ή όχι των στόχων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σταμάτης Η. Χαλβατζής