Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Το γεγονός της θολότητας του νερού από το κανάλι του Μόρνου, ανέδειξε πόσο αναγκαία είναι η άμεση απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το δικό μας αλλά καθαρό νερό.
 Η καθυστέρηση της απορρύπανσης και η μη απόδοση ευθυνών στους ρυπαντές, διαιωνίζει το πρόβλημα. Καθίσταται άμεσα αναγκαία, όπως έχουμε κατ' επανάληψη προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη και εντοπισμός των σημείων που έχουν ρυπανθεί από εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα.Για να γίνει έτσι δυνατή η απορρύπανση της περιοχής. Σ' αυτό θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και προς την κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ....

Επίσης για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος σήμερα, νομίζω ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΥΑΘ, για τον τρόπο και το χρόνο αντιμετώπισης του προβλήματος. Πράγματι, ο Μόρνος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες δέχθηκε πολύ μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλης θολότητας και λάσπης στο νερό. ..

Από τις επικοινωνίες μου με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, κ. Στάικο, υπάρχει ένδειξη βελτίωσης, χωρίς όμως την άμεση δυνατότητα παροχής μεγάλων ποσοτήτων νερού στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δημοσιευθούν άμεσα, όλες οι πληροφορίες και οι ποσότητες του διυλιζόμενου νερού καθώς και αν υπάρχει πρόγραμμα διακοπών ανά περιοχή.