Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Συντήρησης Οδικού Δικτύου Π.Ε. Ευβοίας‏


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ευβοίας», προϋπολογισμού 3.600.000 €, που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και την αποκατάσταση βλαβών και φθορών που έχουν διαπιστωθεί στο υφιστάμενο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Εύβοιας. Στα πλαίσια κατασκευής του έργου θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης.
Όλες οι εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του εν λόγω έργου αποσκοπούν στην αποκατάσταση των διαπιστωθέντων βλαβών και φθορών στο Εθνικό & Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, δεν περιλαμβάνουν εργασίες διαπλάτυνσης ή αλλαγής των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του υφιστάμενου οδικού δικτύου και δεν προβλέπεται να επιφέρουν περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
Ειδικότερα προβλέπεται να γίνει άρση καταπτώσεων, καθαρισμός τάφρων, εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων (ζυμώματα), ανακατασκευή ή επέκταση υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στα τμήματα του οδικού δικτύου του νομού όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες, στα πλαίσια της διατιθέμενης πίστωσης.
Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ευβοίας δέχεται καθημερινα σημαντικό φόρτο κίνησης οχημάτων και γιαυτό η Περιφέρεια από τη δική της πλευρά οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή τους διέλευση εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας.
Η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και ενισχύουν την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό και πάντοτε με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει το έργο της με μοναδικό γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου.