Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθη γυμνός Πακιστανός μέσα σε σπίτι στη Βαϊνιά



Θρασύτατος Πακιστανός παραβίασε οικία στη Βαϊνιά και περίμενε γυμνός στο κρεβάτι την οικογένεια να επιστρέψει.

Χθες το μεσημέρι επιστρέφοντας μητέρα με το παιδί της από το σχολείο στο σπίτι, διαπίστωσαν έντρομοι ότι στη κρεβατοκάμαρα ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι γυμνός, ένας Πακιστανός περίπου 25 χρονών.

Η μητέρα τρομοκρατημένη έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και οι γείτονες που έτρεξαν την έσωσαν μαζί με το σοκαρισμένο παιδί, από τις άρρωστες διαθέσεις του.

Κάλεσαν το πατέρα της οικογένειας και την αστυνομία όπου και διαπίστωσαν, ότι ο αλλοδαπός είχε πάρει όλα τα μαχαίρια από το συρτάρι της κουζίνας και τα είχε μαζί του στο κρεβάτι.

Ακολούθησε ένταση και πάλη μέχρι που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας και αφού διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στη Βαϊνιά όπου και εκδηλώθηκε το περιστατικό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καταγγέλλουν ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους ντόπιους κατοίκους και ότι σε μικρά σπίτια ακόμα και χαλάσματα μένουν πολλοί μαζί, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος.

Δηλώνουν επίσης την μεγάλη τους ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους και για το πως μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν σε όλη την περιοχή του Δήμου της Ιεράπετρας και θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Ως «Κίνηση Πολιτών» καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα, να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, για τον απαραίτητοι έλεγχο των αλλοδαπών, καθώς και για την αύξηση της αστυνόμευσης ιδιαίτερα εκεί που μαζεύονται σε μεγάλο αριθμό.

Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να νοιώθουν και να είναι ασφαλείς στη γειτονιά τους, στο χώρο δουλειάς τους και πολύ περισσότερο στο σπίτι τους με τα παιδιά τους.

Πηγή : www.kinisipolitonierapetras.gr