Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Θ. Φωτίου: Έτσι θα βοηθήσουμε άνεργους, απόρους, συνταξιούχους και ΑμεΑ


Στα μέτρα που θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων, αναφέρθηκε από το βήμα της βουλής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με το paraskhnio.gr, τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού τόνισε πως προτεραιότητα είναι οι ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα και διατροφή χιλιάδων απόρων οικογενειών (ενδεικτικά 300.000).

«Θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στέγασης με διαμερίσματα για άπορες οικογένειες (ενδεικτικά 30.000 διαμερίσματα) ενώ θα παρέχουμε ειδική κάρτα μετακίνησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μακροχρόνια άνεργους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας» υπογράμμισε.

Παράλληλα επισήμανε την δέσμευση για «αποκατάσταση του Δώρου Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη σε όσους λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ανέργους και την κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης».

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης η κα Φωτίου εξήγγειλε την επανασύσταση και διεύρυνση του ρόλου του ΟΕΚ σε Οργανισμό Κοινωνικής Κατοικίας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγγειλε μέτρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες:

«Έκδοση κάρτας αναπηρίας, η οποία θα χρησιμοποιείται για την νόμιμη απαίτηση των δικαιωμάτων του. Καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων σε σταθερή μηνιαία καθορισμένη ημερομηνία. Εργασιακή ασφάλεια και σταθερότητα για όλους τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές και στην ειδική εκπαίδευση. Καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες».

Παράλληλα εξήγγειλε την ίδρυση επαγγελματικών εργαστηριών για την απασχόληση των ΑμεΑ και την προνομιακή απορρόφηση των προϊόντων τους και την αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας ακίνητης περιουσίας μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ για στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία.

«Δεν σκοπεύουμε να σπαταλήσουμε ή να χάσουμε σε μαύρες τρύπες, ούτε ένα ευρώ» τόνισε αναφερόμενη στο κόστος των εξαγγελιών.