Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ευρυτανία

· Μάχη με τα καιρικά φαινόμενα δίνει η Ευρυτανία

· Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός

· Μετάβαση Μπακογιάννη στην Ευρυτανία για τον συντονισμό της επιχείρησης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, μετά από την ολονύκτια προσπάθεια του μηχανισμού της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε όλο σχεδόν το επαρχιακό δίκτυο και σε συνέχεια των αιτημάτων των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων.

Ολόκληρος ο νομός αντιμετωπίζει πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό πολλών περιοχών και τη διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μετέβη στην Ευρυτανία, όπου σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό συντονίζει την επιχείρηση. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας βρίσκεται σε επιφυλακή και σε απόλυτη συνεργασία με τους δύο Δήμους, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, την 7η ΕΜΑΚ και το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας.

Η μάχη με τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζεται.