Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι μας δείχνει το χρώμα του μαρουλιού


Μια μελέτη από Ιταλούς και Ισπανούς ερευνητές αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του μαρουλιού ανάλογα με το χρώμα του...

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι οποίοι εφάρμοσαν τη μέθοδο ηλεκτρονικού παραμαγνητικού συντονισμού (EPR) ώστε να μελετήσουν τις σύνθετες ουσίες που βρίσκονται στο πράσινο μαρούλι το πρασινοκόκκινο μαρούλι και το κόκκινο μαρούλι κατέληξαν στο ότι το πράσινο μαρούλι περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με αργό έως μέτριο ρυθμό.

Το πρασινοκόκκινο μαρούλι περιέχει τρία είδη σύνθετων ουσιών που επιδρούν με γρήγορο, μέτριο και αργό ρυθμό. Τέλος, το κόκκινο μαρούλι περιέχει σύνθετες ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό.