Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ στον Κώστα Μπακογιάννη


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπακογιάννης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Καλωσορίσαμε τον κ. Υπουργό, τον κ. Κουίκ, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εδώ στη Λαμία. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ αναλυτική συζήτηση, μία παραγωγική και χρήσιμη συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν στην Περιφέρειά μας.

Συζητήσαμε, πρώτα απ’ όλα, για το ΕΣΠΑ. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Στόχο 2, ο οποίος δραματικά περιορίζει τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας.

Συζητήσαμε για την πορεία των χρηματοδοτήσεων από τους Εθνικούς Πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Νομίζω κ. Υπουργέ ότι έχετε την πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για ζητήματα –τα οποία άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά-, συγκεκριμένα για τα προβλήματα της υγείας, τα οποία έχουμε στην Περιφέρειά μας, ιδιαίτερα αυτά που προκύπτουν από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και από την έλλειψη των πόρων για να μπορέσουμε να κάνουμε τα βασικά, όπως να κινήσουμε τα ασθενοφόρα μας.

Τέλος, είχα την ευκαιρία για άλλη μία φορά να θέσω το τεράστιο ζήτημα των φυσικών καταστροφών. Ο κ. Υπουργός γνωρίζει καλά την Περιφέρειά μας, την έχει περπατήσει ο ίδιος, οπότε αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την οξύτητα του φαινομένου. Έχουν περάσει δυόμιση μήνες δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πλέον θα πρέπει, αφού Περιφέρεια και Δήμοι έχουμε φτάσει στα όριά μας, η πολιτεία να έρθει και να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι αλλιώς τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Εμείς, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν διεκδικούμε πολυτέλειες, δεν διεκδικούμε κάτι το υπερβολικό. Το μόνο που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα νέα επεισόδια που συνέβησαν χθες στην Αθήνα με την αστυνομία να παρακολουθεί και τη δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου ότι «κάτω από τις κουκούλες υπάρχουν άνθρωποι».

Ο κ. Μπακογιάννης απάντησε:

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό, γιατί σήμερα εδώ από τη Λαμία, έστειλε ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια τάξη. Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι βρίσκουμε πεδία συνεννόησης και συνεργασίας και αυτό έχω την αίσθηση ότι θα μπορέσει να μας επιτρέψει να ανοίξουμε νέους φωτεινούς δρόμους και να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν τα οποία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, άσχετα με όποιες – αν θέλετε – διαφορετικές πολιτικές απόψεις πολιτικές ερμηνείες ή πολιτικές αναγνώσεις έχουμε για τα πράγματα. Και βεβαίως μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα κ. Υπουργέ. Και νομίζω ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση της βίας και η προστασία των Ελλήνων είναι το αυτονόητο».


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας