Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κοινές δράσεις από ΓΣΕΒΕΕ και Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης


Συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και της... Ένωσης Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Κωνσταντινούπολης (İSTESOB) πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων, Ιωάννη Παπαργύρη και αντιπροσωπεία της İSTESOB, υπό τον πρόεδρό της, Φαϊκ Γιλμάζ, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές και τουρκικές πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως ο έντονος ανταγωνισμός από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης κοινών συνεργασιών σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η εστίαση, το ένδυμα, κλπ.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμπέδωση της μεταξύ τους συνεργασίας, μέσα από τη συνέχιση του διαλόγου, κατά τη διάρκεια επομένων συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των δύο φορέων στην Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε σειρά δράσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τη διερεύνηση, τη δημιουργία, και την ενίσχυση συνεργασιών και δικτύων με άλλες χώρες και φορείς, ιδίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε θέματα και σημεία κοινού ενδιαφέροντος.