Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αρχιεπίσκοπος: Στον ενθουσιασμό των παιδιών κρύβεται το αύριο


"Μέσα στο χάος και τη σύγχυση της εποχής, εκδηλώσεις σαν την αποψινή, αποτελούν πυξίδα και φάρο που μας τονώνουν" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από ενορίες της Αρχιεπισκοπής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο στο Χοροθέατρο «Δόρα Στράτου» στο Λόφο Φιλοπάππου.



Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, κληρικοί από τις ενορίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αλλά και παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.
Στην εκδήλωση έπαιζε παραδοσιακή ορχήστρα και εμφανίστηκαν πάνω από 350 παιδιά, αλλά και μεγάλοι, από δέκα ενορίες της Αρχιεπισκοπής παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
"Απόψε γεμίσαμε Ελλάδα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης και προσέθεσε πως "απόψε η καρδιά μας, τα συναισθήματά μας γέμισαν κουράγιο. Δεν θα λυγίσουμε. Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά σκεφτόμαστε τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι αυτόν τον τόπο τον ζηλεύουν και θέλουν να τον λεηλατήσουν και τον λεηλατούν, αλλά πάντα μένει μια μαγιά και αυτή η μαγιά έχει τη δύναμη να ξανακάνει πάλι καρπό και να συνεχίσει τη ζωή".
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την σημασία της αποψινής εκδήλωσης και την αξία της παράδοσης υπογραμμίζοντας πως "η σημερινή εκδήλωση μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε. Απόψε αγκαλιάσαμε τις ρίζες μας".
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε γονείς και πνευματικούς να βοηθούν και να προτρέπουν τα παιδιά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. "Τα παιδιά έχουν μέσα τους ενθουσιασμό" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τα παρομοίασε με ένα ποτάμι που ποτίζει τους κάμπους, αλλά αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο θα προκαλέσει ζημιές. "Μέσα στον ενθουσιασμό των παιδιών κρύβεται το αύριο, είναι η ελπίδα μας και οφείλουμε ως μεγάλοι να δείξουμε, σε αυτόν τον ενθουσιασμό, τον δρόμο, ώστε να ποτίσει τον κάμπο".
Ευχήθηκε, επίσης, καλή επιτυχία σε όσους μαθητές ξεκινούν αύριο τις εισαγωγικές εξετάσεις και επεσήμανε πως "οι μεγαλύτεροι καλούμαστε να βοηθάμε τους νέους να αποκτήσουν γερά θεμέλια".
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Συμεών και τους συνεργάτες του και τους ζήτησε να πληθύνουν αυτές οι εκδηλώσεις γιατί "μέσα στο χάος και τη σύγχυση αποτελούν πυξίδα και φάρο που μας τονώνουν".