Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Θανάσης Σκούμας - Επιστολή προς τον κ. Υπουργό Υγείας με Θέμα την Λειτουργία Νοσοκομείων του Νομού Βοιωτίας


Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας,
Στις 6/5/2Ο15 το Γ.Ν. Λιβαδειάς μας γνωστοποίησε την επείγουσα κατάσταση που προέκυψε μετά την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης, της αδειούχου Φαρμακοποιού του Νοσοκομείου. Λαμβάνοντας υπόψη, πως η Θέση του Φαρμακοποιού στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι μία και πως εντός του μηνός το Φαρμακείο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, γίνεται εμφανής η ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου με το κατάλληλο προσωπικό, για να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι εξ όσων πληροφορηθήκαμε, η λύση που εξετάζει η διοίκηση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς Θήβας είναι η εκ περιτροπής εργασία της Φαρμακοποιού της Θήβας, στα δύο νοσοκομεία του νομού Βοιωτίας.
Αυτή η επιλογή δεν μπορεί να αποτελέσει λύση, γιατί αφενός μεν, δεν Θα δώσει ουσιαστική λύση στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, αλλά επιπλέον θα αποδυναμώσει και το νοσοκομείο της Θήβας.

 Ζητάμε την άμεση πρόσληψη Φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, ώστε και τα δύο νοσοκομεία να είναι στελεχωμένα, σε αυτή τη νευραλγική για τα νοσοκομεία θέση.

Τέλος, με αφορμή και το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης χειρουργών στο νοσοκομείο Θηβών που σας κάναμε γνωστή με σχετική ερώτηση, παρακαλούμε για την προκήρυξη Θέσεων επικουρικών χειρουργών για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες σε κλινικές και εφημερίες.
Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση
Θανάσης Σκούμας  Βουλευτής Βοιωτίας