Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Βούτσης: Σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά


 Γράφτηκε από τον/την Σπύρος Καρανάσιος
http://www.lamiastar.gr/

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασής τους σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Πηγή:ethnos.gr