Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Γιώργος Μουλκιώτης... ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΕΡΑ ΚΟΛΑΦΟΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Μαζι με τα επετειακά μηνύματα των διάφορων φορέων, περι ενδιαφέροντος για την σημερινή ημέρα Περιβάλλοντος, παρατηρούμε, ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ασωπού ποταμού, στην πολύπαθη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων.


Η ρύπανση συνεχίζεται αμείωτη. Οι ρυπαντές «σφυρίζουν αδιάφορα», ειδικά μετα τις 22-1-2015, με την ισχύ της περίφημης «προεκλογικής» ΚΥΑ 100079 [ΦΕΚ 135Β/22-1-2015], η οποία πρώτιστα δυσχεραίνει τους ελέγχους και συνακόλουθα, προκαλεί ασάφειες και σύγχυση για το χωρικό εύρος της, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.
Καμία μέριμνα, μετά την έκδοση της υπ΄ αριθ. 976/2015 Απόφασης του ΣτΕ (τμήμα Ε), που επισημαίνει την παράλειψη της Διοίκησης, να αναλάβει δράση για την προστασία του Ασωπού και αναπέμπει το αίτημα του πρώην Δήμου Οινοφύτων (νυν Τανάγρας) σε αυτήν, για την λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Το ΥΠΕΚΑ και η Περιφέρεια, έχουν νόμιμη υποχρέωση, εύρεσης του ή των ρυπαντών, αφου είναι γνωστή η περιοχή της ρύπανσης, με δεδομένα τα πρόσφατα έντονα ανησυχητικά ευρήματα της Χημικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς και παράλληλα, άς προχωρήσουν, σε σχεδιασμό για περιβαλλοντική αποκατάσταση και χωροθέτηση της περιοχής και βέβαια, άμεση υλοποίηση των σχεδίων τους. Όχι σαν το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Περιβάλλοντος Οινοφύτων, το οποίο, βρίσκεται ακόμα «στα χαρτιά».

Όμως το πρώτιστο, είναι η ρύπανση και οι ρυπαντές.
Δεν υπάρχει άλλοθι.