Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Απάντηση Εργατικού Κέντρου στο ΠΑΜΕ Θήβας



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

την 1 Ιούνη του 2015 η γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ένα απαράδεκτο αντισυναδελφικό και διασπαστικό δελτίο τύπου όπου κατηγορεί με αβάσιμους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τους να τους παραχωρηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων για παραταξιακή σύσκεψη .

Είναι πάγια τακτική της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ αφενός μεν για την διαφύλαξη του θεσμού που εκπροσωπεί αφετέρου δε για την προάσπιση της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος να μην εμπλέκεται σε χαμηλού επιπέδου αντεγκλήσεων που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά φτηνές μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την συνοχή του εργατικού κινήματος.

Για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο αναφέρουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ του Εργατικού μας Κέντρου ,την οποία γνωρίζει ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Θήβας σαν μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Θ, η αίθουσα δεν παραχωρείται για κομματικές και παραταξιακές συγκεντρώσεις παρά μόνο για εργασίες που έχουν σχέση με την λειτουργία του Ε.Κ.Θ και των σωματείων που υπάγονται στην δύναμη του.


Αξίζει να διευκρινιστεί πως η έγγραφη αίτηση που δεν εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ δεν έγινε από κανένα σωματείο της δύναμης μας ούτε καν από την παράταξη της ΔΑΣ που συμμετέχει στο Δ.Σ του Ε.Κ.Θ παρά έγινε από την γραμματεία του ΠΑΜΕ Θήβας που σημειωτέον διαθέτει και δικό του γραφείο στην Θήβα .

Τέλος επισημαίνουμε ότι η αίθουσα και οι εγκαταστάσεις του Εργατικού κέντρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός –όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ- και ούτε πρόκειται να γίνει, παρά λειτουργούν με κανόνες που προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι προκειμένου να διαφυλάξουμε τον θεσμό που εκπροσωπούμε .

Αν σε κάποιους αυτό είτε δεν τους αρέσει είτε δεν τους βολεύει ,τότε είναι πρόβλημα τους και οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την στάση τους .

Η σημερινή διοίκηση που εκπροσωπεί τον θεσμό του ΕΚΘ οφείλει και έχει υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες και τις συλλογικές αποφάσεις και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ‘’χρωματίσει’ ’την συνδικαλιστική λειτουργία γεγονός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων όπως αυτό διαπιστώνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO