Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανοιχτή επιστολή Χαλβατζή προς τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας


Ανοιχτή επιστολή

Προς: Ιατρικό Σύλλογο Θήβας
-Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ.

Κυρία Πρόεδρε,
από τα τοπικά ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία σας για σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης στα γραφεία του Συλλόγου σας, Πολιτικών, Δημοτικών και εκπροσώπων άλλων φορέων του Δήμου μας, προκειμένου να συζητήσετε το μείζον πρόβλημα της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Θήβας.

Για την εν λόγω συγκέντρωση είτε εσκεμμένα, είτε από αμέλεια δεν είχε λάβει πρόσκληση η Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων, την οποία και εκπροσωπώ.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το θέμα αφορά την δημόσια υγεία και όλους μας, ανεξαιρέτως προσωπικών, πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων, περιμένουμε να εξηγήσετε τους λόγους του αποκλεισμού μας.

Από την πλευρά μας συμβάλλοντας έστω και εκ των υστέρων στην αγωνία και τον προβληματισμό όλων μας για την εξεύρεση λύσης, σας καταθέτουμε δημόσια την άποψη μας :

α. Η υπολειτουργία του Νοσοκομείου, είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της υποστελέχωσης ιδιαίτερα σε Ιατρικό προσωπικό.
β. Η αδυναμία του κράτους, την δεδομένη χρονική στιγμή για αύξηση της χρηματοδότησης είναι αντικειμενική και δεν αναμένεται άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι η ώρα όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για το πρόβλημα και μπορούμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του, να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στις πράξεις.

Με εκτίμηση
Για την Δημοτική Παράταξη «Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης»
Ο επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος
Σταμάτης Χαλβατζής