Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ AΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Όργιο καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος εξελίσσεται εδώ και χρόνια στο πτηνοσφαγείο της Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ που δραστηριοποιείται στην αγορά με την εμπορική ονομασία «ΒΟΚΤΑΣ» και «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ». Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τις 28/06/2013 εφαρμόζονταν 4ήμερα ενώ από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα 3ήμερα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η «εκ περιτροπή απασχόληση δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τούς 9 μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος»!!! Οι λιγότερες ημέρες εργασίας έγιναν με την πρόφαση ότι με αυτό τον τρόπο θα εξοφληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές που οφείλονταν τότε και οι οποίες έφταναν τους 2 μήνες το 2012. Σήμερα οφείλονται σε άλλους συναδέλφους 4μήνες, σε άλλους 5μήνες και σε άλλους πάνω από 6μήνες, ενώ δεν πληρώνονται υπερωρίες. Δηλαδή πολύ απλά, όπως λέει και ο λαός, όσο τρως σου ανοίγει η όρεξη!!! Τις 3 τελευταίες Παρασκευές η όρεξη της εργοδοσίας άνοιξε τόσο που κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν 4η ημέρα χωρίς όμως αυτή να δηλώνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας, δηλαδή κινδυνεύοντας να μην παίρνουν ούτε το ένσημο.

Καλούμε τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν την μέχρι σήμερα εμπειρία που έχουν. Όσο περισσότερο πλάτη βάζουν, τόσο περισσότερο χαμένοι θα είναι. Τώρα είναι ανάγκη να μπει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς που επωφελείς είναι μόνο για την τσέπη της εργοδοσίας. Συσπειρωμένοι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση όπως άλλωστε το έχουμε ξανακάνει και στο παρελθόν. Να διεκδικήσουμε την καταβολή όλων όσων οφείλονται, συμπεριλαμβανομένων και των μισθών για το χρονικό διάστημα που η εργοδοσία απαγορεύονταν να κάνει 3ήμερα.
Την ίδια στιγμή είναι ανάγκη να δώσουμε τη μάχη για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που παλεύει η Ομοσπονδία μας, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ. Να συμμετέχουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 19:30 στην πλατεία αγοράς στη Χαλκίδα καταδικάζοντας τα όσα ζούμε και ως προετοιμασία για απεργία. Αυτή να είναι η απάντηση στα όσα σχεδιάζονται από τους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις τους και την Ε.Ε.