Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΑΒ


Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στης εγκαταστάσεις και παρουσίαση των υπό εξέλιξη προγραμμάτων

Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα πραγματοποίησε  ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David Pearce. Τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευαν υψηλόβαθμα στελέχη του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) με επικεφαλής τον κ. Michael Biery. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και της εταιρείας Lockheed Martin.

Την Αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Παναγιώτης Μανούσος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπακώστας και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Οι επίσημοι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με έμφαση στα εργοστάσια Αεροσκαφών και Αεροκατασκευών όπου η ΕΑΒ, ως μοναδικός προμηθευτής για την παγκόσμια αγορά, υλοποιεί σημαντικά κατασκευαστικά προγράμματα των αεροσκαφών F-16 και C-130J της Lockheed Martin.

Η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΒ παρουσίασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας, τη στρατηγική και τους επιδιωκόμενους στόχους της και ιδιαιτέρως τη συνεργασία με τις αμερικανικές αμυντικές εταιρείες και την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF). Τέλος, συζητήθηκαν οι προοπτικές επέκτασης των υπαρχόντων συνεργασιών αλλά και η δημιουργία νέων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι βεβαίως η συνεργασία της εταιρείας με την Lockheed Martin, στο πλαίσιο της οποίας υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή σύμβασης για την πενταετή (2015-2019) επέκταση του προγράμματος συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules. Η αξία του νέου προγράμματος θα ανέλθει στα 72 εκ. δολάρια.