Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση των ενεργειακών αποδόσεων του δημοτικού κτιρίου στη Δημοτική Αγορά (πρώην ΚΤΕΛ) στη Θήβα, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε το Μάρτιο του 2015  με την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ & ΣΙΑ ΕΕ".

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο, τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που αναβαθμίζεται ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις. Το κτιριακό τμήμα είναι μικτής επιφάνειας 176m2, ελεύθερο περιμετρικά σε όλες τις πλευρές του, κτισμένο το 1937.

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο, μέσα από μια δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση στο κέλυφος και τα συστήματα, το κτίριο να καταστεί ενεργειακά αποδοτικό.

Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επιπλέον θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί, μετά το πέρας των εργασιών, το ΚΑΠΗ του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα. 

Το εν λόγω υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων» είναι συνολικού προϋπολογισμού 132.010,20 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία το ποσό των 67.986,59 € αφορά τις επιλέξιμες παρεμβάσεις και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το υπολειπόμενο ποσό χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ. Πρόκειται για ενταγμένη για χρηματοδότηση πράξη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» συνολικού προϋπολογισμού 367.275,83 € .

Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στη Θήβα, υποέργο το οποίο επίσης υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013»