Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα της με φράχτη για να... διώξει τους μετανάστες


Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι το 95% των εισερχομένων μεταναστών μπαίνουν στην χώρα από την Σερβία...

Η ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με την Σερβία, έτσι ώστε να κόψει το δρόμο στους μετανάστες προς την Κεντρική Ευρώπη. Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την απόφασή της να κόψει το δρόμο στους μετανάστες, υψώνοντας φράχτη ύψους 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων στα σύνορά της με την Σερβία. Στόχος της είναι να περιορίσει τα κύματα μεταναστών που κάνουν το δρομολόγιο Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία θέλοντας να φθάσουν με οποιονδήποτε τρόπο στην Γερμανία και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.



Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Peter Szijjarto είπε ότι αυτή η απόφαση δεν αντίκειται σε κάποια διεθνή συνθήκη, καθώς υπάρχουν ήδη προηγούμενα σε άλλες χώρες (όπως στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας ή στο θύλακα Θουέτα της Ισπανίας στο Μαρόκο). Ενώ, επιπρόσθετα, η Σερβία δεν είναι μία χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με την Ουγγαρία που είναι μέλος και της Συνθήκης Σένγκεν.

Η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το 95% των εισερχομένων μεταναστών μπαίνουν στην χώρα από την Σερβία (στους 57.000 τους υπολογίζει μέχρι στιγμής για το 2015). Ενώ την ίδια στιγμή η Ουγγαρία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Σουηδία σε αναλογία μετανάστη ανά κάτοικο.
Ο πρωθυπουργός Viktor Orban δεν χάνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να πυροδοτεί το κλίμα με τις απαραίτητες ξενοφοβικές κορώνες, και συνθήματα του τύπου "Αν έρθετε στην Ουγγαρία, δεν μπορείτε να πάρετε τις θέσεις εργασίας από τους Ούγγρους" με αφίσες που έχουν γεμίσει τις πόλεις της χώρας.