Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Καταγγελία φωτιά από τη Γ. Πούλου. Εκτροπή, σκοπιμότητες και καπελώματα στην κοινή σύσκεψη ΠΕΔ – ΦΟΣΔΑ


Απίστευτες οι καταγγελίες της Δημάρχου Λεβαδέων για το ψήφισμα που εξεδόθη τελικά μετά την κοινή σύσκεψη ΠΕΔ Στερεάς και ΦΟΔΣΑ για το νέο Εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μίλησε για ψήφισμα «εκτροπή», καθώς παρουσιάζεται ομόφωνο, τη στιγμή που δεν γινόταν καμία αναφορά σε αυτό, στις ενστάσεις και στις όποιες αντίθετες απόψεις ακούστηκαν, αλλά και για σκοπιμότητες.

Σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβονται πίσω από το δήθεν ομόφωνο ψήφισμα το οποίο διανεμήθηκε (πέραν των ΜΜΕ) και στα αρμόδια υπουργεία για να εκθέσει ουσιαστικά ανεπανόρθωτα αυτούς που διαφοροποιήθηκαν αλλά και σκοπιμότητες που μπορεί να έχουν σχέση με την ανατροπή του νέου Εθνικού Σχεδιασμού, της νέας πρότασης δηλαδή, που έρχεται να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των μέχρι πρόσφατα σχεδιασμών αφού δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους.

Είπε και κάτι άλλο όμως…

«Δεν μπορεί να καπελώνεται η ΠΕΔ και ο ΦΟΔΣΑ».

Και ρωτάμε:

Ποιος θέλει να καπελώσει την ΠΕΔ και τον ΦΟΔΣΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων;

Ποιος μπορεί να καπελώσει τον πρόεδρο της ΠΕΔ, τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και τους δημάρχους της περιφέρειας;

Αν κάποιος καπελώνει τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών της Στερεάς σε ποιες ενέργειες θα προβούν (και μάλιστα άμεσα) οι δύο πρόεδροι, για να σταματήσουν τέτοιου τύπου «ανοίκειες» συμπεριφορές;

Ποιος είχε την ευθύνη σύνταξης και δημοσιοποίησης του ψηφίσματος;

Γιατί παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημάρχου να διαφοροποιηθεί το ψήφισμα, κάτι τέτοιο δεν έγινε ή αν έγινε, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση;

Έχουν ενημερωθεί για το διαφοροποιημένο κείμενο τα συναρμόδια υπουργεία;

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι στο συνέδριο των ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη δεν θα χρησιμοποιηθεί το αδιόρθωτο ψήφισμα;

Τι θέλει επιτέλους ο ΦΟΔΣΑ ΑΕ;
Viotianet Viotianet