Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Μετά την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, το έτος 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ομόφωνα αποφάσισε την δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στην πόλη της Αλιάρτου, αποδεχόμενο την αίτηση της ιατρού κας Λαδογιάννη Ευμορφίας-Μαρίας για παραχώρηση δημοτικού χώρου για τον σκοπό αυτό.
Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στηριζόμενοι στις αξίες του εθελοντισμού. Ο χώρος, ο οποίος θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο, βρίσκεται στο κτίριο «Ριζόμυλος», δίπλα στο χώρο που στεγάζει την δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς μετά από επιτόπιο έλεγχο, γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, αφού διαπιστώθηκε ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διαχείριση της λίστας των πολιτών που θα εξετάζει η ιατρός θα γίνεται από την επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία έχει σαφή εικόνα της κατάστασης των εξυπηρετουμένων.
Στα πλαίσια της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου θα λειτουργεί και Κοινωνικό Φαρμακείο με ευθύνη της ιατρού σύμφωνα με τη δεοντολογία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1) Άννα Φωτιάδου – Κοινωνικό Παντοπωλείο, τηλ.6987176250
2) Ελένη Ζαχαρούλα – Κοινωνική Λειτουργός της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», τηλ.2268024084 – 6981702294
3) Οδυσσέας Καρβούνης – ΔΗΚΕΑΛ, τηλ.2268024084