Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Θανάσης Σκούμας ''Με τη Δημοκρατία για μια καινούρια ζωή ''

Η κοινωνική εμπειρία του ελληνικού λαού, απόσταγμα των τελευταίων χρόνων, είναι ο οδηγός για να αποφασίσει για το μέλλον του. Με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και κοινωνική συνείδηση θα οδηγηθεί στις κάλπες του δημοψηφίσματος. Διάφοροι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμού αλλά πλέον ο φόβος που σπέρνουν δεν βρίσκει εύφορο έδαφος.

Οι δύσκολες αποφάσεις είναι συνηθισμένες για το λαό μας. Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, να βρούμε τις λύσεις και να δώσουμε διέξοδο από το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης. Καλούμαστε να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, να της δώσουμε μια ώθηση και μαζί της να οδηγηθούμε σε μια καινούρια ζωή!
Το δημοψήφισμα δεν διχάζει. Το δημοψήφισμα μας ενώνει όλους να αρνηθούμε να αποφασίζουν άλλοι να ορίζουνε τις ζωές μας μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Τι θα γίνει μετά το όχι, αναρωτιούνται πολλοί. Μετά το όχι ξεκινάει ένας ανηφορικός δρόμος, αλλά ένας δρόμος με στόχο και προοπτική. Κυρίως όμως ένας δικός μας δρόμος. Ένας δρόμος που τον αποφασίζουμε εμείς.
Όσοι μιλάνε για καταστροφή είναι εκείνοι που τόσα χρόνια εξυμνούσαν τα μνημόνια και τις νουθεσίες των δανειστών-εταίρων. Είναι αυτοί που εφάρμοσαν τα μνημόνια και σήμερα συντάσσονται με τους δανειστές, ενάντια στη χώρα.
Όμως και στην οικονομία και στην πολιτική υπάρχουν πολλές εναλλακτικές οδοί, αρκεί να έχουμε την βούληση να τις ακολουθήσουμε.
Αυτοί που ζητούν το μονόδρομο των μνημονίων και της υποταγής, έχουν μόνο ένα σκοπό. Να θέσουν το λαό στο περιθώριο, για να συνεχίζουν να κερδίζουν από την κρίση, τη στιγμή που η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία θα συνεχίζει να λεηλατείται. Να μην αποφασίζει ο λαός, αλλά η διεθνής των δανειστών και να υλοποιεί μια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ. Γι’ αυτό αρνούνται την δημοκρατική επιλογή. Γι’ αυτό δεν θέλουν το δημοψήφισμα.
Η επιλογή είναι μία: Να πούμε με μαζικό, παλλαϊκό και δημοκρατικό τρόπο, ΟΧΙ στην υποταγή, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην τρομοκρατία και το φόβο.

Γιατί μόνο με τη δημοκρατία μπορούμε να βαδίσουμε για μια νέα ζωή.