Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για το δημοψήφισμα.


Οι δικηγόροι δηλώνουν έτοιμοι να στείλουν δικαστικούς αντιπροσώπους
Το κόστος του δημοψηφίσματος θα ανέλθει στο 60 εκατομμύρια ευρώ

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν ήδη τεθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που θα συμμετέχουν στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να... Type Your Post Summary Here εγκριθεί λίγο πριν τα μεσάνυκτα από την Βουλή.

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, γυρίζουν τις σελίδες της ιστορίας 42 χρόνια πίσω και φέρνουν στην μνήμη τους στιγμές του δημοψηφίσματος που διεξήγαγε στις 29 Ιουλίου 1973 η το καθεστώς της επταετίας για την εκθρόνιση του τότε Βασιλέως των Ελλήνων, Κωνσταντίνου.

Κατ΄ αρχάς στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες πανικός, καθώς για τους υπαλλήλους ήταν πρωτόγνωρη και παντελώς άγνωστη τη διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος σε μια προσπάθεια να βρούν λύση στο πρόβλημα,

Τελικά, κατέφυγαν στους αρχαιότερους υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Για το δημοψήφισμα θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου και θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια εκλογικά τμήματα. Οι δήμοι και οι κοινότητες πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχουν μεταφέρει τις κάλπες, τα παραβάν και το υπόλοιπο αναγκαίο υλικό που απαιτείται για την διεξαγωγή εκλογών.

Οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, θα πάνε στα εκλογικά τμήματα με την ταυτότητα τους ή διαβατήριο για να ψηφίσουν, όπως έκαναν και τον περασμένο Ιανουάριο.

Το κόστος του δημοψηφίσματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 60 εκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου ήταν κατά τις τελευταίες πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.