Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΟΚ εκλογές: Παρακολουθήστε online την καταμέτρηση για τον επόμενο πρόεδρο

 EVIAZOOM.GR ΕΥΒΟΙΑ
Στις 9 το βράδυ αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθήστε online πως εξελίσσεται η καταμέτρηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη Μεταμόρφωση ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος και αμέσως μετά δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ». Ο κ.Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί «θα είμαι πανταχού παρών σε όλη την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της παράταξης».

«Τώρα είναι η ώρα της βάσης.Σήμερα είναι ημέρα συμμετοχής και απόφασης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματα μόλις ψήφισε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ,όπου είναι υποψήφια. Η κ.Γεννηματά ευχαρίστησε όσους πηγαίνουν να ψηφίσουν λέγοντας:


«Ξέρω ότι παραμερίζουν πικρίες.Κρατάνε ζωντανή την ελπίδα ότι η παράταξη θα ξανασταθεί στο ύψος των προσδοκιών μας. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δίνουμε τα χέρια για να προχωρήσουμε ξανά μαζί. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά περήφανοι».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την συλλογή των υπογραφών και την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής

- η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε των εντυπωσιακό αριθμό των 670 υπογραφών προκειμένου να προκειμένου να πιστοποιηθεί η υποψηφιότητά της, έναντι 317 του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και 310 του Ανδρέα Λοβέρδου

- η νέα ΚΕ ωστόσο «ελέγχεται» από το δίδυμο Ν. Ανδρουλάκη-Οδ. Κωνσταντινόπουλου που είχε κυριαρχήσει και στο 9ο Συνέδριο του κόμματος και με την κ. Γεννηματά να έχει στην επιρροή της περίπου το 20% των 145 μελών της ΚΕ.

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, καθώς απαιτείται το 50%+1 των ψήφων, τότε την επόμενη Κυριακή θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους, εκτός και αν ο δεύτερος έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο και αποδεχθεί την ήττα χωρίς να γίνει δεύτερη ψηφοφορία.

Πληροφορίες φέρουν τέλος τους κ. Λοβέρδο και Κωνσταντινόπουλο να αλληλο-συνεργάζονται στο δεύτερο γύρο αν χρειαστεί απέναντι στην κ. Γεννηματά, ενώ είναι δεδομένη εξ αρχής η στήριξη του γραμματέα κ. Ανδρουλάκη στον κ. Κωνσταντινόπουλο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ