Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Tέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου


Tέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Γραφείο Περιφερειάρχη



Tέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου (Χορήγηση άδειας λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας ηλεκτροκαμίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου .

Χορήγησης άδειας λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας ηλεκτροκαµίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας Ηλεκτροκαµίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η απόφαση αυτή δροµολογεί την παύση απόρριψης των µεταλλουργικών σκουριών της ΛΑΡΚΟ στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, συµβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των υδάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, µε την εν λόγω απόφαση, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί διαχρονικό κοινό αίτηµα όλων των εµπλεκοµένων, αλλά και εθνική ανάγκη εν µέσω αυτής της κρίσιµης οικονοµικής για τη χώρα συγκυρίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, µε γνώµονα τη βιώσιµη ανάπτυξη, συµβάλει στην ενίσχυση και διατήρηση του έργου µίας εκ των σηµαντικότερων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιείται εντός των ορίων της, ενώ παράλληλα θέτει οριστικό τέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου.