Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Ποιοι και σε ποιες περιπτώσεις διορίζονται ως αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ



Εγκύκλιο με θέμα τα στοιχεία δηµοσίων υπαλλήλων για το διορισµό τους ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεµβρίου 2015, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτικών.

Αναλυτικά, τονίζεται ανάμεσα στα άλλα:

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτεµβρίου 2015, θέτουµε υπόψη σας τα εξής:

Σύµφωνα µε τις διατάξεις των παρ. 4 και 6 του άρθρου 68 του π.δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείµενο των διατάξεων της νοµοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (Α΄57), στην περίπτωση κατά την οποία εκείνοι που πρωταρχικά διορίζονται ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στις εκλογές, δηλαδή οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι, δικηγόροι, συµβολαιογράφοι κ.λ.π. δεν επαρκούν, είναι δυνατό να διορισθούν και µόνιµοι δηµόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή µόνιµοι υπάλληλοι της Περιφέρειας που είναι πτυχιούχοι νοµικής µε βαθµό τουλάχιστον Β ή Γ, ή πτυχιούχοι άλλων σχολών, που κατέχουν θέση προϊσταµένου τουλάχιστον τµήµατος. Ο διορισµός γίνεται από το Α’ Τµήµα του Αρείου Πάγου, βάσει ονοµαστικών καταστάσεων που συντάσσονται:

α) Από την αρµόδια κεντρική υπηρεσία κάθε υπουργείου, για όσους υπαλλήλους υπηρετούν σε υπηρεσίες Υπουργείων, κεντρικές ή περιφερειακές, οι οποίοι επίσης µπορούν, σύµφωνα µε την παράγραφο 4 του άρθρου 68 της εκλογικής νοµοθεσίας (π.δ. 26/2012), να διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

β) Από τους Γενικούς Γραµµατείς Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, για τους µόνιµους δηµόσιους πολιτικούς υπαλλήλους των περιφερειών αρµοδιότητάς τους, οι οποίοι µπορούν, σύµφωνα µε την παρ. 4 του άρθρου 68 της εκλογικής νοµοθεσίας να διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο ΕΔΩ.