Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Επετειακή Εκδήλωση στη Θήβα για την 28η Οκτωβρίου 1940




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επετειακή Εκδήλωση στη Θήβα για την 28η Οκτωβρίου 1940


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015 η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940, του Δήμου  Θηβαίων και του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας.

Φέτος, επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος παρουσίασε τα γεγονότα 28ης Οκτωβρίου, την αυτοθυσία των Ελλήνων και τη διεθνή αναγνώριση του σθένους τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, αναφερόμενος στα μηνύματα που καταλείπει το έπος του 1940 και τις διδαχές του για τις επόμενες γενιές, ενώ συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Σ.Α.ΕΦ.Α.Θ. κ. Μπατσιούλα Δημήτρη, το πιστό αντίγραφο της σημαίας του Ιερού Λόχου των Θηβών του 1877 που κεντήθηκε από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (Μαζαράκη), με τις ευγενικές συνεισφορές μελών του Συνδέσμου και Θηβαίων Πολιτών, η οποία από φέτος, θα παρελαύνει, μετά την Ελληνική Σημαία,  υποβασταζόμενη από Θηβαίους νέους και νέες, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, συμβολίζοντας την αιώνια αξία της εθελοντικής προσφοράς προς την πατρίδα και τους αγώνες για ελευθερία. ( Το πρωτότυπο της σημαίας φυλάσσεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου).

Η εκδήλωση έκλεισε με μία εξαιρετική παράσταση του χορευτικού του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2015/10/28-1940.html