Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Κήρυξαν απεργία οι ποδοσφαιριστές που κάνουν λόγο για ασυνέπεια της διοίκησης στις πληρωμές

IMG_8614
Κήρυξαν απεργία οι ποδοσφαιριστές που κάνουν λόγο για ασυνέπεια της διοίκησης στις πληρωμές

Οι ποδοσφαιριστές πήγαν στο γήπεδο, κήρυξαν …απεργία, δεν έκαναν προπόνηση κι αποχώρησαν μετά από δύο ώρες. Ένταση στα αποδυτήρια και «σκληροί» διάλογοι με τον αντιπρόεδρο Γιώργο Τόλια. Στον «αέρα» η ομάδα, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, ωστόσο υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Δεν κάνουν πίσω οι παίκτες. Αύριο αναμένεται στη Χαλκίδα ο πρόεδρος Κώστας Κοτσάτος. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε και ο νεοαποκτηθέντας Κώστας Επιτροπάκης!

 

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει ο ΑΟ Χαλκίς, με την κόντρα παικτών και διοίκησης να παίρνει δραματικές διαστάσεις. Οι ποδοσφαιριστές των «νερατζούρι» συγκέντρωσαν υπογραφές «ψηφίζοντας»… απεργία, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε «ηλεκτρισμένη» όταν στο γήπεδο Αλεξάνδρου βρέθηκε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τόλιας.
Όταν το Eviateam έφτασε στο γήπεδο Αλεξάνδρου, γύρω στις 15:15, οι παίκτες της Χαλκίδας περίμεναν με τα ρούχα της προπόνησης έξω από τα αποδυτήρια. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι στις 15:30, θα έφτανε στο γήπεδο ο Γιώργος Τόλιας με τον Κώστα Κοτσάτο.
Αυτήν την ενημέρωση είχαν και οι παίκτες με το τεχνικό τιμ.
Τελικά, γύρω στις 16:15, εμφανίστηκε ο Γιώργος Τόλιας χωρίς τον Κώστα Κοτσάτο! Ο αντιπρόεδρος της ομάδας ήταν πολύ εκνευρισμένος και ζήτησε από τα παιδιά να μπούνε αμέσως στα αποδυτήρια. Μάλιστα τη στιγμή που έφτασε στο γήπεδο και απευθυνόμενος στους φιλάθλους του ΑΟΧ και στο Eviateam είπε: «Αυτή η ξεφτίλα δεν έχει προηγούμενο, ορίστε τα χάλια μας».
Όταν η πόρτα των αποδυτηρίων έκλεισε με δύναμη, ο Τόλιας, σε πολύ έντονο ύφος τα «έψαλε» στους παίκτες, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τί πράγματα είναι αυτά, σας είπα να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα, την Κυριακή έχουμε παιχνίδι με τα Ψαχνά και εσείς μαζεύετε υπογραφές για να κάνετε απεργία; Θα πρέπει να ντρέπεστε. Αυτή η συμπεριφορά είναι …γαϊδουρινή! Δεν μπόρεσα να φέρω σήμερα χρήματα. Αυτό θα γίνει αύριο. Τί θέλετε, να διαλύσουμε την ομάδα; Πηγαίνετε όπου θέλετε. Δηλαδή τί κάνετε τώρα, εκβιάζετε τη διοίκηση;».
Τα παραπάνω, ήταν μερικά απ’ όσα είπε ο Τόλιας, η συμπεριφορά του οποίου πάντως, προκάλεσε -δικαιολογημένα- τους παίκτες που απάντησαν: «Εδώ και τρεις μήνες, μας …πας από …αύριο σε αύριο. Ζούμε με δανεικά, έχουμε προβλήματα στα σπίτια μας. Και πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, δεν σου επιτρέπουμε να μας μειώνεις».
Ο Τόλιας ανταπάντησε: «Εσείς μειώνετε τους εαυτούς σας, μ’ αυτά που κάνετε».
Λίγο αργότερα οι δύο πλευρές ηρέμησαν κάπως, με τον Τόλια να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια για περίπου 15 λεπτά.
Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο διπλανό γραφείο, περιμένοντας την «ετυμηγορία» των παικτών. Μετά από περίπου μισή ώρα, οι παίκτες της Χαλκίδας βγήκαν με τα πολιτικά, πήραν τα αυτοκίνητά τους κι αποχώρησαν.
Οι περισσότεροι είχαν φρικτά παράπονα τόσο από την ασυνέπεια της διοίκησης στο οικονομικό όσο και από την σημερινή συμπεριφορά που επέδειξε ο Τόλιας απέναντί τους.
Μάλιστα ο αρχηγός Κώστας Καραμπάς είπε: «Εγώ τελείωσα από την ομάδα, κουράστηκα να παίζω μόνο για τη φανέλα. Αφήστε με να πάω να παίξω κάπου αλλού να πάρω κανά ευρώ. Ξέρει κανένας από εσάς τί προβλήματα έχω εγώ στο σπίτι μου;»
Επίσης έξω απ’ το γήπεδο Αλεξάνδρου περίμεναν και γονείς ποδοσφαιριστών, που όμως -προς τιμήν τους- δεν ενεπλάκησαν στην κόντρα.
Οι 5-6 οπαδοί της Χαλκίδας παρακολουθούσαν κι αυτοί αμήχανα τις στιγμές που διαδραματίστηκαν, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών είπαν στον Τόλια «Γιώργο σε έχει αφήσει μόνο σου ο Κοτσάτος, καλύτερα να φύγεις».
Ο Τόλιας απάντησε: «Τί να κάνω, αν συνεχίσουν την απεργία θα φύγω».

Ποδοσφαιριστές ΑΟΧ: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο …απροχώρητο..!»

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Χαλκίς λειτούργησαν με γνώμονα το «ένας για όλους και όλοι για έναν..!» Δηλαδή, αυτό που έλεγαν στα μεταξύ τους «πηγαδάκια» ήταν ότι θα χαράξουν μία κοινή γραμμή και δεν θα χωριστούν σε «πληρωμένους» και «απλήρωτους». «Ή όλοι ή κανένας…» ήταν το «σύνθημά» τους και όπως τονίζουν, υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Eviateam, παίκτης του ΑΟΧ ζήτησε την Παρασκευή δανεικά για να ταξιδέψει με το τρένο στην Αθήνα.
Αυτό συμβαίνει κυρίως με τους πιο νέους (ηλικιακά) παίκτες, ενώ οι «πρωτοκλασάτοι» ας τους πούμε έτσι, δηλώνουν ότι έχουν λάβει ένα μέρος των προκαταβολών, αλλά όχι μισθούς.

Τόλιας: «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει»

Απ’ την πλευρά του ο Γιώργος Τόλιας είπε στο Eviateam: «Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Κανείς δεν είπε ότι έχουν πληρωθεί οι παίκτες στο …ακέραιο. Δώσαμε σε μερικούς κάποια λεφτά την περ. Παρασκευή και σήμερα θα μοιράζαμε 3.000 ευρώ, ωστόσο δεν κατάφερα να τα έχω μαζί μου. Τα λεφτά είναι στην τράπεζα. Είναι ακόμα 8 παιδιά που πρέπει να πληρωθούν αύριο κι άλλα δύο, που πρέπει να πληρωθούν μεθαύριο. Τους είπα ότι θα τους πληρώσω αύριο, που να έλεγα ότι θα τους πληρώσω τον …άλλο μήνα. Το ξεκαθαρίσαμε μεταξύ μας, ότι τα χρήματα θα τα πάρουν σταδιακά. Έχουμε μία καλή ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Να το γκρεμίσουμε αυτό το οικοδόμημα; Με κόπο το χτίσαμε. Δεν ξέρω τί συμβαίνει και γιατί το κάνουν αυτό. Ίσως κάποιοι βάζουν λόγια και επηρεάζουν τα παιδιά. Είναι αυτοί που θέλουν να με δουν στημένο στον τοίχο. Μπορεί να είναι και προσχεδιασμένο. Δεν την έκλεψα από κανέναν την ομάδα. Αν δεν ήμασταν εμείς, η ομάδα θα πήγαινε στο πρωτοδικείο. Είμαστε στο -3 από την κορυφή κι έχουμε μπροστά μας δύο ντέρμπι. Να πάμε να παίξουμε με τα Ψαχνά και θα τη βρούμε την άκρη. Αν νικήσουμε τα Ψαχνά, με τη Σπάρτη το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, θα βοηθηθούμε…» συμπλήρωσε ο Τόλιας.
Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 8 παίκτες στους οποίους αναφέρθηκε ο Γιώργος Τόλιας και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα πληρωθούν(;) αύριο, είναι …τσάμπα στην ομάδα από τον Αύγουστο.

Ανένδοτοι παίκτες…

Η αίσθηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι το χάσμα μεταξύ της διοίκησης και των παικτών δύσκολα θα γεφυρωθεί. Όπως προαναφέραμε στον πρόλογο, οι παίκτες δεν σκοπεύουν να κάνουν πίσω κι αν αύριο η διοίκηση δεν τακτοποιήσει μεγάλο μέρος των οφειλών, τα παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν προπόνηση και θα τα …βροντήξουν.
Οι παίκτες κάνουν λόγο για …κοροϊδία από πλευράς διοίκησης και όπως τόνιζαν δεν βλέπουν να βελτιώνεται η κατάσταση.
Ο Τόλιας επιμένει ότι τα οφειλόμενα δεν είναι πολλά, όμως οι ποδοσφαιριστές τον διαψεύδουν, υποστηρίζοντας ότι το ποσό που πρέπει να καλυφθεί εκ μέρους της διοίκησης είναι αρκετά μεγάλο.
Αύριο λοιπόν, είναι η πιο κρίσιμη μέρα για το μέλλον του ΑΟΧ.

«Γιώργο παραιτήσου..!»

Οι φίλαθλοι του ΑΟ Χαλκίς που βρέθηκαν στο γήπεδο Αλεξάνδρου, τάχθηκαν υπέρ των παικτών, χωρίς όμως να αφορίσουν τον Γιώργο Τόλια, ο οποίος μετά τον έντονο διάλογο που είχε με τους ποδοσφαιριστές, πήγε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και άκουσε τους «νερατζούρι» οπαδούς να του λένε: «Γιώργο παραιτήσου, δεν βγάζει πουθενά αυτό το μπάχαλο. Εμείς θα σε ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια που έχεις κάνει, ωστόσο αν υπάρχει όπως ακούγεται διάδοχη λύση, μην το τραβάς το σχοινί στα άκρα και διευκόλυνε την κατάσταση να περάσει η ομάδα σε άλλα χέρια». 
Πάντως οι ΑΟΧίτες δεν παρέλειψαν μέσα στη στεναχώρια τους, να αστειευτούν και με τον απόντα Κώστα Κοτσάτο, όταν γύρισε ένας και είπε σε κάποιον άλλον: «Ρε πήγαινε στα Jumbo να δεις μήπως έρχεται ο Κοτσάτος και δεν ξέρει από που να στρίψει για το νταμάρι…»
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τάξεις των οπαδών του ΑΟΧ έχει σημάνει συναγερμός και αύριο αναμένονται πολλοί περισσότεροι στο γήπεδο Αλεξάνδρου, καθώς ο ΑΟΧ κρέμεται σε μία κλωστή και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.
Αν και αύριο δεν υπάρξουν πληρωμές, πιθανόν να μην υπάρξει και …μεθαύριο, τουλάχιστον με τη διοίκηση Τόλια – Κοτσάτου, με την προϋπόθεση βέβαια οι δύο άνδρες να δηλώσουν παραίτηση.

Αποσβολωμένος ο Επιτροπάκης!

Στο γήπεδο Αλεξάνδρου βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟ Χαλκίς, ο Κώστας Επιτροπάκης. Όπως είχατε ενημερωθεί από το Eviateam, ΑΟΧ και ποδοσφαιριστής την περ. Παρασκευή το βράδυ έδωσαν τα χέρια και σήμερα ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ηρακλή Ψαχνών και του Εθνικού, πήγε στο γήπεδο για να κάνει την πρώτη του προπόνηση. Εκεί όμως τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς η πρώτη του εμπειρία με την ομάδα ήταν …τραυματική.

Δημητρίου: «Θα φύγω τελευταίος από το καράβι»

Ιδιαίτερα στεναχωρημένος και προβληματισμένος με την όλη κατάσταση ήταν και ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Δημητρίου. Έφυγε τελευταίος από το γήπεδο κι όπως είπε, αν η ομάδα δεν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, θα είναι επίσης ο τελευταίος που θα φύγει από το καράβι. Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους οπαδούς του ΑΟΧ ο Δημητρίου είπε: «Θέλω να ξέρετε, ότι αυτόν τον ενάμιση μήνα έχω δώσει την ψυχή μου για την ομάδα. Είμαστε καλή ομάδα. Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά νομίζω ότι το ποσό που χωρίζει διοίκηση και παίκτες, είναι της τάξης των 6.000 ευρώ. Αλλά δεν μπορώ να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. Ακούω και τα παιδιά, ακούω και τη διοίκηση. Προπονητής είμαι. Προχθές απέρριψα μία δελεαστική πρόταση από τη Football League (σ.σ. συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν από τον Παναιγιάλειο) για να είμαι εδώ. Αυτές τις μέρες είναι να φέρουμε από το εξωτερικό κι έναν εξαιρετικό Νιγηριανό φορ για να κλείσουμε το ρόστερ. Θα περιμένω τις εξελίξεις, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας…» συμπλήρωσε ο κόουτς.
Στο γήπεδο Αλεξάνδρου ήταν φυσικά και ο γενικός αρχηγός Νίκος Κουτλούμπασης.

Αιφνιδιάστηκε ο Τόλιας!

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Τόλιας αιφνιδιάστηκε από τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Και λέμε ότι αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν περίμενε(!) ότι οι παίκτες θα προχωρούσαν σε απεργία!
Το χαρτί με τις υπογραφές των παικτών, παρέδωσαν στον προπονητή Πέτρο Δημητρίου οι αρχηγοί Καραμπάς, Μπακομήτρος και Γκιτσάλης. Ο Δημητρίου δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση των ποδοσφαιριστών και για αρκετή ώρα μέχρι να έρθει ο Γιώργος Τόλιας, έκοβε μόνος του «βόλτες» μέσα στο γήπεδο.
Η αντίδραση του Τόλια φανέρωσε ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε αλλά και σήμερα Δευτέρα (μέχρι το απόγευμα) ήταν …ήσυχος, μετά τη συνομιλία που είχε με τους παίκτες στην προπόνηση της περ. Παρασκευής στο γήπεδο της Αυλίδας. Γι’ αυτό κι έφτασε «φουρτουνιασμένος» στο γήπεδο Αλεξάνδρου. Διαφορετικά, αν περίμενε και είχε την υποψία δηλαδή, ότι οι παίκτες του ΑΟΧ δεν θα κατέβαιναν στην προπόνηση, η αντίδρασή του θα ήταν πιο ήρεμη, γιατί θα ήταν προετοιμασμένος.
Ο Τόλιας μόλις μπήκε στα αποδυτήρια, πραγματικά έγινε το «σώσε».

Το …τελεσίγραφο

Αύριο ο Γιώργος Τόλιας, με ή χωρίς τον Κοτσάτο, καλείται να πάει στο γήπεδο Αλεξάνδρου έχοντας μαζί του …ρευστό. Και δεν είναι μόνο αυτοί οι 8 παίκτες που ανέφερε ο Τόλιας οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ και πρόκειται να πληρωθούν αύριο. Ο Γιώργος Τόλιας θα κληθεί να κλείσει κι άλλες οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, που ναι μεν έχουν δει το χρώμα χρώματος, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους πρόκειται για μικροποσά «έναντι».
Ο Τόλιας λέει ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν λάβει γερές προκαταβολές της τάξης των 2.000 και των 3.000 ευρώ, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να έχουν …φρικτά παράπονα, ισχυρίζονται ότι δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, ότι οι συμφωνίες είναι …συμφωνίες και πρέπει να τηρούνται, ενώ δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους.