Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στον Παυλόπουλο για την υποχρηματοδότηση της Στερεάς ο Κώστα Μπακογιάννης


Τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του ΠτΔ με τον κ. Μπακογιάννη βρέθηκε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Δεν είναι τόσο γνωστό ότι οι περιφέρειες χειρίζονται τεράστια ζητήματα, ιδίως σε ότι αφορά την απορροφητικότητα των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ. Και δεν είναι μόνο ότι οι περιφέρειες τα χειρίζονται καλά, αλλά είναι ότι βρίσκουν τρόπους να εμπλουτίσουν το ΕΣΠΑ και με νέους πόρους τους οποίους η κεντρική διοίκηση δεν τους είχε φανταστεί ποτέ. Επίσης, έχετε εξαιρετική παρουσία ως Ένωση Περιφερειών στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Τελευταία δε και στο ζήτημα το προσφυγικό, οι συνάδελφοί σας που είναι στις κρίσιμες περιοχές έδειξαν ότι γνωρίζουν να χειρίζονται τα θέματα και ότι τα χειρίζονται όπως ταιριάζει και για την ασφάλεια του τόπου και για την προστασία του ανθρώπου. Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή είναι γνωστό και το έργο το οποίο εσείς έχετε επιτελέσει στην περιοχή χαίρομαι που είστε εδώ και σας λέω να συνεχίσετε».

Ο κ. Μπακογιάννης με τη σειρά του είπε πως: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι πολύ μεγάλη τιμή που με δέχεστε σήμερα. Ήρθα γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την ελληνική περιφέρεια, αλλά και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα να κρατηθούμε όρθιοι», ενώ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είπε χαρακτηριστικά:

«Πολλές φορές δε σας κρύβω ότι κολυμπάμε ενάντια στο ρεύμα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου δίνετε σήμερα την ευκαιρία να σας ενημερώσω για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το κορυφαίο ζήτημα το οποίο έχουμε, βεβαίως, είναι η υποχρηματοδότηση λόγω της στατιστικής στρέβλωσης. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά κ. Πρόεδρε, σας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, δυστυχώς όμως οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας δικαιούνται πολύ λιγότερες χρηματοδοτήσεις, πολύ λιγότερα ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια από ότι οι υπόλοιποι Έλληνες».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που άκουσε με προσοχή τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρειά μας. Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω το μεγάλο ζήτημα υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουμε, λόγω του Στόχου 2.

Εξέφρασα επίσης και την επιθυμία μας να τον δούμε στα εγκαίνια του μουσείου της Θήβας, αλλά και να τον φιλοξενήσουμε στη Στερεά Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να μιλάς με ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας και όλοι οι κάτοικοί της.»