Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Επαναφορά από τον E. Μπασιάκο στη Βουλή 12 σημαντικών επίκαιρων θεμάτων της Βοιωτίας


Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή 12 σημαντικά επίκαιρα θέματα της Βοιωτίας και των αγροτών, με επανακατάθεση σχετικών Ερωτήσεων του, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητες από τους αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης (μεταξύ πολλών αναπάντητων Ερωτήσεων του) τους τελευταίους μήνες.

Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος «η επαναφορά των 12 σημαντικών αυτών θεμάτων για τους Βοιωτούς και τους αγρότες, με Ερωτήσεις που επανακατέθεσα στη Βουλή, είναι αναγκαία, αφού η αδιαφορία της Κυβέρνησης, τόσο στην οφειλόμενη δημοσιοποίηση της αντίστοιχης κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, όσο και κυρίως στη διαμόρφωση της ανάλογης πολιτικής της, ανησυχεί τους πολίτες και επιβάλλει την ανάδειξη των σοβαρών αυτών προβλημάτων, με την ελπίδα αυτή τη φορά οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα».
Οι 12 Ερωτήσεις αναφέρονται σε: 1. Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας (ιδιαίτερα τελευταία στην Παιδιατρική κάλυψη).
2. Ελλείψεις αγροτικών ιατρείων σε Πλαταιές και Άρμα Βοιωτίας. 3. Κατάργηση δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Βοιωτία και Φθιώτιδα. 4. Ενίσχυση Προσωπικού ΔΟΥ Λειβαδιάς και Θήβας. 5. Καθυστέρηση επανακαθορισμού Αιγιαλού Λιβαδόστρας Λεύκτρων Βοιωτίας. 6. Οφειλές Ελληνικού Δημοσίου σε προμηθευτές, Ταμεία, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Λοιπά Νομικά Πρόσωπα και για επιστροφές φόρων κλπ.
7. Δυσκολίες εξασφάλισης και αγοράς προμηθειών και εφοδίων από αγρότες.
8. Αποτίμηση επιβάρυνσης αγροτών από μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν αύξηση Φ.Π.Α., κόστους παραγωγής, ασφαλιστικών εισφορών, φορολόγησης εισοδήματος (και επιδοτήσεων και ενισχύσεων), κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση τιμολογίου αγροτικού ρεύματος κλπ.
9. Μείωση τιμής ρεύματος αγροτικής χρήσης και διευκολύνσεις εξόφλησης λογαριασμών στη ΔΕΗ.
10. Πορεία υλοποίησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών.
11. Προβολή και Προώθηση του Αγροτουρισμού.
12. Πορεία ΛΑΡΚΟ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ