Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

[Photos] ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ - ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

http://www.magdasblog.gr

- 68χρονη καρδιοπαθής σε απεργία πείνας και αποχής φαρμάκων για 5η ημέρα
- Περιμένει το ΚΕΠΑ να γνωμοδοτήσει για να... αποφυλακιστεί
- Χωρίς γιατρό 470 κρατούμενες και τα ανήλικά τους
- Ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κο Παρασκευόπουλο να ενεργοποιήσει τη διάταξη αποσυμφόρυνσης
- Κρατούμενες έως 88 ετών για μη καταβολή ΦΠΑ (!)

Διαβάστε τη σοβαρή τηλεφωνική καταγγελία που μας έγινε από έγκλειστη για οικονομικούς λόγους από τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας...   http://www.magdasblog.gr/2015/10/84-88_25.html

Σε αναβρασμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, αφού τις τελευταίες πέντε ημέρες, 68χρονη κρατούμενη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και αποχής από κάθε φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχει αποφυλακιστεί λόγω μιας υπογραφής/πιστοποίησης από το ΚΕ.Π.Α.! Μια πιστοποίηση και υπογραφή από το ανύπαρκτο ΚΕ.Π.Α. -όπως καταγγέλλουν έγκλειστες της φυλακής- που θα δώσει το πράσινο φως να αποφυλακιστεί η 68χρονη (η οποία έχει εκτίσει τη ποινή της) και να μπει στο χειρουργείο, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Ο Νόμος 1608/1950 και η κατάργησή του που δεν έγινε ποτέ
Σύμφωνα με έγκλειστη των φυλακών, υπάρχουν κρατούμενες έως 88 (!) ετών για μη απόδοση ΦΠΑ, θύματα απάτης από λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο και βάζουν μπροστάρηδες στις παρανομίες τους ανυποψίαστους και ανήμπορους πολίτες.

Ο "αρχαίος" Νόμος 1608/1950, που ενεργοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1951 και αφορά οικονομικές απάτες εις βάρος του δημοσίου άνω των 150 χιλ. ευρώ, ισχύει ακόμα και σήμερα, με το ίδιο ακριβώς ποσό! Εξήντα πέντε χρόνια μετά, το σοβαρό για τότε ποσό των 50 εκατ. δραχμών (περίπου 150 χιλ. ευρώ σήμερα), μπορεί να στείλει στη φυλακή έως ισόβια ακόμα και σήμερα χιλιάδες πολίτες. Και αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εκατοντάδες συμπολίτες μας, βρίσκονται στη φυλακή εκτίοντας ποινές έως ισόβια λόγω αυτού του Νόμου, που χρόνια τώρα όλοι φωνασκούν πως θα καταργηθεί. Όσο όμως βρίσκονται στην... αντιπολίτευση.

Δεν θα μπουν σήμερα στα κελιά τους - Απειλούν με εξέγερση σύμφωνα με το tro-ma-ktiko.blogspot.gr.
"Δεν θα μπούμε σήμερα στα κελιά μας" μας λένε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, οι έγκλειστες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας. Και συνεχίζουν με κραυγή απόγνωσης, "Αν εξεγερθούμε εμείς, θα υπάρξει ντόμινο και στις πιο σκληρές φυλακές της Ελλάδας, με ανυπολόγιστες διαστάσεις".

Στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό
"470 ψυχές και δεκάδες μικρά παιδιά, είμαστε στο έλεος του Θεού, χωρίς καμία ιατρική μέριμνα. Δεν υπάρχει γιατρός λόγω... περικοπών δαπανών του δημοσίου. Υπάρχουν καρκινοπαθείς και γυναίκες με πολύ σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα και ουδείς ενδιαφέρεται."

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κος Παρασκευόπουλος κοιμάται τον ύπνο του... δικαίου
"Πρέπει άμεσα ο κος Παρασκευόπουλος, να ενεργοποιήσει τη διάταξη αποσυμφόρησης των φυλακών, που αφορούν κυρίως οικονομικά εγκλήματα" τονίζει μια εκ των έγκλειστων στις φυλακές της Θήβας. "Είμαστε θύματα μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και της ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει τα τελευταία 6 χρόνια τη χώρα μας, ενώ χάνονται άδικα μέρες ελευθερίας καθημερινά, αλλά και ψυχές που ανήμπορες να διαχειριστούν την αδικία του υπόκεινται, "φεύγουν" από διάφορα, κυρίως παθολογικά νοσήματα".

Κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης, μεριμνήσε άμεσα για ανθρώπους που χρίζουν βοηθείας. Υπάρχουν ψυχές που βρίσκονται σε κελιά από αδικία. Σκύψε πάνω στο πρόβλημά τους, ενημερώσου για τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Φρόντισε να μην πάρουν "φωτιά" για άλλη μια φορά οι φυλακές της Ελλάδας.