Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

εκδήλωση ΟΓΕ - κοινωνικη ασφαλιση

Γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχοι

Το 3ο Μνημόνιο κάτω από το σύνθημα της «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού συστήματος, έρχεται να καταργήσει όποια ασφαλιστικά δικαιωμάτα των γυναικών είχαν απομείνει έως τώρα!!

Την αυλαία έχουν ήδη ανοίξει τα μέτρα που ψηφίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι με τις υπογραφές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ως προαπαιτούμενα για τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των «εταίρων» της. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μέτρο που ξεγράφει τη συνταξιοδότηση ακόμα και για τις εργαζόμενες μητέρες που είχαν γλιτώσει από τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις!

Η κυβέρνηση κατάργησε όλα τα ειδικά όρια, ακόμα και για εργαζόμενους και εργαζόμενες που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα, μεταθέτοντας τη συνταξιοδότηση στην ηλικία των 67 χρόνων, ή των 62 ετών με 40 έτη Ασφάλισης, με χρονικό ορίζοντα το 2022. « Η Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων» επαναφέρει το γνωστό επιχείρημα και καταλήγει στον ισχυρισμό πως «η εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης εκπέμπει ένα σημαντικό μήνυμα για την ισότητα των φύλων». Η απάντηση των ταξικών συνδικάτων αλλά και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος σε «επιχειρήματα» όπως το παραπάνω είναι ξεκάθαρη:

Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι προνόμιο, ούτε αποτελεί «πρόωρη» συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών, η ελάχιστη αναγνώριση των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς στις δικές τους πλάτες τις ευθύνες που θα έπρεπε να ικανοποιεί μέσα από δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Ομάδα Γυναικών Θήβας της ΟΓΕ καλεί όλες τις γυναίκες σε εκδήλωση - συζήτηση τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα Αρμονία με θέμα:

«Οι επιπτώσεις του Νέου Ασφαλιστικού στις Γυναίκες»

Καμία γυναίκα μόνη της!

Όλες στην Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη!