Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολική εβδομάδα 4 ημερών προτείνουν οι επιστήμονες – Δείτε γιατί! (ΒΙΝΤΕΟ)


Αν και είναι μάλλον απίθανο να ακούσετε μαθητές να παραπονιούνται επειδή θα έχουν τριήμερο Σαββατοκύριακο... κάθε Σαββατοκύριακο, αυτή η δυνητικά μεγάλη αλλαγή στην σχολική εβδομάδα μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.
Η αφαίρεση μιας ημέρας σημαίνει ότι μια οικογένεια θα ξοδεύει άμεσα ή έμμεσα 20% λιγότερο σε διάφορα έξοδα, όπως η μεταφορά από και προς το σχολείο, η διατροφή των παιδιών κ.α. Αν και οι σχετικές εκθέσεις έχουν διαπιστώσει ότι η τελική πραγματική εξοικονόμηση είναι κάπως ασήμαντη, και φτάνει μόλις το 0,4-2,5% το χρόνο.

Αλλά δεν είναι όλα τα οφέλη από μια τέτοια αλλαγή αναγκαστικά οικονομικά. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Education, Finance and Policy έδειξε κάτι μοναδικό:

Σε σχολεία του Κολοράντο των ΗΠΑ όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά η σχολική εβδομάδα 4 ημερών με την κάθε ημέρα να είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια ώστε να αναπληρώνονται οι ώρες της “χαμένης” 5ης ημέρας, οι μαθητές παρουσίασαν καλύτερες βαθμολογίες στα μαθηματικά, ειδικά στην πέμπτη δημοτικού.

Στην αρχή, υπήρξε ανησυχία ότι η μεγαλύτερη σε διάρκεια σχολική ημέρα θα είναι επιζήμια για τους νεότερους μαθητές, οι οποίοι τείνουν να έχουν μικρότερη ικανότητα και διάρκεια στην προσοχή τους στο μάθημα. Μια δεύτερη ανησυχία ήταν επίσης ότι τα παιδιά θα προσαρμοζόντουσαν πάλι σε ρυθμούς σχολείου πιο δύσκολα μετά από ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο και θα ξεχνούν ευκολότερα τα όσα έμαθαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά όλες αυτές οι ανησυχίες διαψεύστηκαν και η εβδομάδα τεσσάρων ημερών με κάποιο τρόπο κατάφερε να ανατρέψει αυτές τις σκέψεις.

http://testtube.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υγιεινές και γρήγορες επιλογές για το πρωινό του παιδιού πριν το σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα: Τα παιδιά ξυπνούν πολύ νωρίς για το σχολείο και δεν τους κάνει καλό

Σε ποια από τις 6 κατηγορίες ανήκετε ανάλογα με τα σημεία του σώματός σας που έχετε περιττό λίπος

 
Σε ποια από τις 6 κατηγορίες ανήκετε ανάλογα με τα σημεία του σώματός σας που έχετε περιττό λίπος

Η παχυσαρκία προκαλείται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Η συσσώρευση λίπους στο σώμα δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ανθρώπους.

Εκτός από την κληρονομικότητα που παίζει βασικό ρόλο στο σχήμα του σώματός σας και στην τάση που έχει να συσσωρεύει λίπος σε συγκεκριμένα σημεία, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που, ίσως, εξηγούν σε κάποιον βαθμό το τι ακριβώς συμβαίνει στον καθένα.

Οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει 6 γενικές περιοχές στο σώμα (μερικές εκ των οποίων έχουν κοινά μέρη) οι οποίες τείνουν να “εξηγούν” τους λόγους που το άτομο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Ελέγξτε την ομάδα (όπως φαίνεται στην βασική φωτογραφία του κειμένου), στην οποία ενδεχομένως ανήκετε ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας και τι μπορείτε να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ..ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΗΒΑΣ «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ»

για την αναγκαιότητα ενός κλίματος εμπιστοσύνης, συνεργασίας
και αλληλοκατανόησης στις σχέσεις μας και σεβασμού

στο έργο και τις προσπάθειες του μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Αγαπητοί γονείς,
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση που συνεχώς βρίσκεται στο στόχαστρο περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης. Δυστυχώς, βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις όλοι μας. Το ζείτε κι εσείς οι ίδιοι καθημερινά.

Χιόνια από Οκτώβρη φέτος! «Πάγος» τα μερομήνια!



Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέθοδο που χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν και βασίζονταν στη γνώση ορισμένων ανθρώπων να ερμηνεύουν κάποια σημάδια του ορίζοντα, ο καιρός για τους επόμενους 12 μήνες, 2015-2016, σε όλη την Ελλάδα θα κυλήσει κάπως έτσι:

Ντομάτα: Τα σημαντικά οφέλη της για την υγεία μας

Η ντομάτα που στην πραγματικότητα είναι φρούτο και όχι λαχανικό, αρέσει σε πολλούς. Οι ντομάτες μπορούν να καταναλωθούν και να μαγειρευτούν με πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους. Ταυτόχρονα προσφέρουν πολλές ευεργετικές για την υγεία θρεπτικές ουσίες. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι η ντομάτα είναι ένα οπλοστάσιο από ωφέλιμα στοιχεία. Το κόκκινο χρώμα της ντομάτας οφείλεται στο λυκοπένιο που περιέχει. Το λυκοπένιο είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία με σημαντικές ωφέλιμες δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στήνουν ξανά μπλόκα οι αγρότες


Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κατά την πολύωρη συνεδρίασή του σήμερα στην Πρέβεζα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης μετά το τέλος της συνεδρίασης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αφού καταγράφηκε και κατατέθηκε, η ανησυχία και ο προβληματισμός όλων ενόψει των νέων φορολογικών μέτρων για τους αγρότες και του κτηνοτρόφους, ελήφθη απόφαση για κινητοποιήσεις άμεσα.

Ειδικότερα δήλωσε: «Ομόφωνα συναποφασίσαμε, σε συντονισμό και συνεργασία με τους άλλους φορείς των αγροτών και κτηνοτρόφων να προχωρήσουμε σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις από τις αρχές Οκτωβρίου. Αρχικά, θα είναι περιφερειακές ως κτηνοτρόφοι , σε Νομούς όπου υπάρχει ετοιμότητα. Επίσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία, να καλέσουμε τους άλλους φορείς των αγροτών, των κτηνοτρόφων, τους νέους αγρότες, σε μία ευρεία σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε το θέμα και η πρόταση μας θα είναι, να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή αγώνα».

Από τη Φθιώτιδα ξεκινούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Στερεά


Παράσταση διαμαρτυρίας, στην εφορία της Λαμίας, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2015) στις 10 π.μ. οι αγροτικοί Σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα φορολογικά μέτρα που τους πλήττουν.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την ανοιχτή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (27 Σεπτέμβρη), με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από την Φθιώτιδα και εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων.

Όπως αναφέρθηκε κατά την συνάντηση, τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέσω του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, καθώς και με όλα τα άλλα που συμπεριλαμβάνονται στα 2 προηγούμενα μνημόνια αλλά και μέσω των αντιαγροτικών περιοριστικών πολιτικών της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια άμεσα τους μικρομεσαίους αγρότες στην έξοδο τους από την αγροτική παραγωγή και τις οικογένειες τους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Επιπλέον εκφράστηκε η αγωνία τους για την εγκατάλειψη και ερημοποίηση των χωριών τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 29%, την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, την κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, την φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια και για μια σειρά βασικά είδη ανάγκης και τρόφιμα. τον τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ, την μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

Τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένας χρόνος αναμονής, ότι η απογοήτευση δεν οδηγεί πουθενά και ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της οργάνωσης και του κοινού αγώνα με όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να οργανώσουν και να κλιμακώσουν περαιτέρω τις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις.

από http://www.agrotypos.gr/

Πρόσκληση και πρόγραμμα "Ιωνικές Ημέρες 2015" απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας


93 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ


ΘΗΒΑ 3-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς

και

της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης

«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»

που θα πραγματοποιηθούν

από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2015, στη Θήβα

Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές

Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας
ΤΟ ΔΣ

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»



Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 30-9-2015 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 23404/25-9-2015


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ( Άρθρο 65 & 67 Ν. 3852/10)

Συνέχιση εργασιών για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 του Δήμου Θηβαίων



Σε έναρξη εργασιών προχώρησαν οι ανάδοχοι των έργων : “Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα Θήβας”, “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα” και “Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος παλαιού Δημαρχείου Θήβας”, αφού επιλύθηκαν τα χρηματοδοτικά προβλήματα που είχαν προκύψει.



Τα εν λόγω έργα, που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγράμματων του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013, είχαν σταματήσει μετά από δηλώσεις διακοπής εργασιών των εργολάβων λόγω καθυστέρησης της κατανομής των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων και μη πληρωμής τους.



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την ευχάριστη είδηση για τη συνέχιση των εργασιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η δημοσιονομική στενότητα, η έλλειψη ρευστότητας και η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας επηρέασαν αρνητικά την υλοποίηση των ενταγμένων στα επιχειρησιακά προγράμματα έργωντου Δήμου μας. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και γι” αυτό καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί”.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΔΗΚΕΘ στην ΘΗΒΑ και στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 4 Νοέμβρη και περιλαμβάνει της συμμετοχή δεκάδων ζωγράφων από όλο τον κόσμο με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, κατασκευές, video τέχνη και video ντοκουμέντα land art  διεθνούς φήμης εικαστικών.
Επίσης προβάλλονται επιλογές από κινηματογραφικές ταινίες σε συγκεκριμένες ώρες.

Η έκθεση αφορά την αναζήτηση της οντολογικής ταυτότητας του ανθρώπου μέσα από την διερεύνηση του πολιτισμικού και ιστορικού αποθέματος της πιο αρχαίας πόλης της Ευρώπης, της Θήβας. Η συνομιλία του παρόντος με το παρελθόν θα δώσει τις απαντήσεις για το νόημα του ανθρώπου του μέλλοντος, απαντήσεις  που δίνονται στο μυθικό υβρίδιο της ξαναζωντανεμένης Σφίγγας που θέτει ξανά το αίνιγμα της. Οι απαντήσεις προτείνονται από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που προσπαθούν να καθορίσουν την μοίρα της ίδιας της πόλης και παράλληλα να προσδιορίσουν τους κινδύνους που άπτονται στην φύση του ανθρώπου και του πολιτισμού.

Έκκληση για βοήθεια!



Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί αυτό το μήνυμα, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

55χρονη ανασφάλιστη ασθενής που πάσχει από Αμυoατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS – νόσος του Κινητικού Νευρώνα), έχει άμεση ανάγκη και εφ όρου ζωής από συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης τύπου BIPAP ST . Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι πολύ άσχημη και αδυνατεί να αγοράσει το μηχάνημα το οποίο κοστίζει από 1,800 μέχρι και 3,500 ευρω. Η ίδια έχει ανάγκη και από νοσοκομειακό κρεβάτι αφού η κατάσταση της είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη. Παρακαλούμε όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν την συγκεκριμένη κυρία να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας. Τονίζουμε ότι δεν ζητάμε χρήματα αλλά το μηχάνημα και το κρεβάτι.

Παράλληλα το ιατρείο μας κάνει έκκληση για εθελοντές παθολόγους, ψυχιάτρους, φαρμακοποιούς και ουρολόγο, που θα πλαισιώσουν την ιατρική μας ομάδα λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών που μας επισκέπτονται.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε σχεδόν 4 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 44,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)

(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 29/09/2015

Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας- «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ


Στη δημιουργία της έντυπης έκδοσης, 75 σελίδων, με τίτλο «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής», προχωρά ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση». «Το Μικρό Βιβλίο της Καλής Ζωής» πρόκειται να διανεμηθεί, αποκλειστικά, στις έγκλειστες γυναίκες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος, υπαγόμενου στην Πράξη 3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που αφορά στην υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών.
Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων για συμμετοχή σε έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο σύνταξης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια για την συμμετοχή στο Σύμφωνο των Δημάρχων, πραγματοποιεί έρευνα ενεργειακής συμπεριφοράς των κατοίκων του δήμου.
Τα στοιχεία που ζητούνται να συμπληρωθούν είναι ανώνυμα και θα παραμείνουν εμπιστευτικά και μόνο για το σκοπό που ζητούνται.
Παρακαλούμε για την άμεση συμμετοχή και συμπλήρωση του αντίστοιχου ερωτηματολογίου της κατηγορίας που ανήκετε.

Το link για τον οικιακό τομέα ( για ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες κατοικίες):
http://goo.gl/forms/R7K0IOckLz

Το link για τον τριτογενή τομέα (για γραφεία, σχολεία, ιατρεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, φροντιστήρια,εμπορικά κλπ)
http://goo.gl/forms/lRR48UVmwg

Επιτέλους! Το bullying ποινικοποιείται – 6 μήνες φυλάκιση για όποιον παριστάνει τον νταή



Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.
Η διάταξη αναφέρει επί λέξει:
Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με κακόβουλη παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».
Διευκρινίσεις για τη νέα διάταξη σχετικά bullying , έδωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, λέγοντας ότι ο υπάρχων ποινικός κώδικας δεν μπορούσε να καλύψει περιπτώσεις όπου το θύμα ήταν ενήλικο.
Η υπάρχουσα διάταξη τιμωρούσε την πρόκληση κακώσεων σε ανθρώπους με συνεχή σκληρή συμπεριφορά, ενώ αφορούσε μόνο θύματα κάτω των 17 ετών, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσε να καλύψει μια περίπτωση όπως αυτή όπου το θύμα ήταν 20χρονο και τις πολλές περιπτώσεις όπου το θύμα είναι ενήλικο.Έχουμε ακόμα και ηλικιωμένους ανθρώπους που είναι θύματα συνεχούς σκληρής συμπεριφοράς».
Σημείωσε πως η δεύτερη αδυναμία του κώδικα ήταν ότι αναφερόταν σε κακώσεις της υγείας, αλλά δεν αναφερόταν στην υγεία τη σωματική και την ψυχική γενικότερα. Διότι, όπως είπε ο υπουργός, η συνεχής σκληρή συμπεριφορά θίγει γενικότερα την υγεία και την ψυχή σε βαθμό παθολογικό. «Ακόμα και αν δεν υπάρχει τραύμα μπορεί να υπάρχει αξιόποινο στο μέτρο που έχει επηρεαστεί λειτουργικά η υγεία, σωματική ή ψυχική» επισήμανε.

Πηγή http://www.infokids.gr

τα 10 πράγματα που ένας γιος χρειάζεται από τον πατέρα του


Ο συγγραφέας Michael Donnell στο βιβλίο του What a Son Needs From His Dad: How a Man Prepares His Sons for Life, μας δίνει τα 10 βασικά πράγματα που χρειάζεται ένας γιος από τον πατέρα του.

1. Σεβασμός

Λίγα πράγματα επηρεάζουν τόσο σημαντικά ένα αγόρι, ο σεβασμός είναι ένα από αυτά. Και μην περιμένετε να τον κερδίσει. Δώστε το του ανυστερόβουλα, ως ένα μεγάλο δώρο από εσάς προς εκείνον!

2. Εμπιστοσύνη

Λάβρος" κατά της κυβέρνησης ο Μπακογιάννης απ'το Καρπενήσι


"Ούτε 1 ευρώ για τις θεομηνίες".

Η απάντηση του Υπουργείου:"Kόψτε το λαιμό σας".. 

Ευθύς βολές κατά της κυβέρνησης έριξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στο Καρπενήσι.
Ο κ.Μπακογιάννης έκανε λόγο για εγκατάλειψη, ερήμωση και απομόνωση του πιο φτωχού νομού της χώρας που είναι η Ευρυτανία.
Επίσης αναφέρθηκε στις θεομηνίες του Γενάρη και τόνισε ότι η περιφέρεια δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ μέχρι στιγμής,ενώ στις συνεχείς ενοχλήσεις η απάντηση του υπουργείου είναι... κόψτε το λαιμό σας να βρείτε χρήματα...

Σύμφωνα με το Prasi@online ,στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα κλειστά σχολεία κάνοντας λόγο για ...ντροπή , τόνισε την έλλειψη γιατρών στο σύστημα υγείας και στην περικοπή του επιδόματος θέρμανσης.
Τελειώνοντας την ομιλία του ο Μπακογιάννης τόνισε πως δεν μπορεί το κράτος να κωφεύει στα αιτήματα της αυτοδιοίκησης αφού όπως είπε ..."Παρακαλάμε τον υπουργό για μια υπογραφή για να δημοπρατήσουμε μόνοι μας τα έργα"...
Δείτε βίντεο απο την ομιλία Μπακογιάννη στο Καρπενήσι

prasiaonline

«Πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός ή του άλλου»



Οργή Ιερώνυμου κατά κυβέρνησης για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

«Πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός ή του άλλου»

Καυστική ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου για την εξαγγελία της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού για την απλοποίηση της διαδικασίας για απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε ότι η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου -μάλιστα την αποκάλεσε «κάποια κυρία»- έχει την αρμοδιότητα για μια τέτοια απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο αρμόδιο είναι το Σύνταγμα το οποίο προβλέπει εθνική ελληνοχριστιανική παιδεία».

Πρέπει οι Έλληνες να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός ή του άλλου», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ιερώνυμος.

ΥΠΟΙΚ: «Δεν αλλάζει τίποτα φέτος στα τέλη κυκλοφορίας!»




Σε διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή φέτος στο καθεστώς πληρωμής των τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. προβαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, όσον αφορά το φορολογικό «πεδίο», η δεύτερη δόση για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος λήγει αύριο, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αποστείλει τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σε 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, έως 10 Οκτωβρίου, θα έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών και τα εκκαθαριστικά για την αύξηση της προκαταβολής φόρους σε αγρότες και επιχειρήσεις. Ειδοποιητήριο να καταβάλουν αυξημένο φόρο θα παραλάβουν και οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, λόγω αύξησης του συντελεστή υπολογισμού του από το 10% στο 13%.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Στις 16 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, μετά την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την προεκλογική περίοδο. Προϋπόθεση για να μην εφαρμοστεί το μέτρο είναι η εξεύρεση ισοδύναμων, κάτι που, πάντως, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο στο υπουργείο Οικονομικών.

ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ στη δημόσια υγεία-Xειροπέδες σε έξι αποκλειστικές- Εργάζονταν παράνομα σε νοσοκομείο της Αττικής


nosokomeia

Nα πέσεις στα χέρια τους να πας μια και καλή στον άλλο κόσμο

Έλεγχος σε νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από το Τμήμα Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές γυναίκες (τρεις υπήκοοι Γεωργίας, δύο Αλβανίας και μία Μολδαβίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διθυραμβικά σχόλια για την εκδήλωση στο αρχαίο θέατρο Καβειρίου Θήβας



Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου Θήβας, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια από τα 500 και πλέον άτομα που παραβρέθηκαν. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη και προβολή του σημαντικού αυτού πολιτισμικού μνημείου, άγνωστου σε πολλούς ακόμα και αναξιοποίητου για χρόνια, που όμως βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των συζητήσεων και αποκτά μεγάλη δημοσιότητα.

Η εκδήλωση, που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα αρχαία θέατρα” σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, το Δήμο Θηβαίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Λάιο” Θήβας, περιελάμβανε ξενάγηση από την Προϊσταμένη την Εφ. Α. Βοιωτίας κα. Χαραμή Αλεξάνδρα, απαγγελία στίχων του Πίνδαρου από τους ηθοποιούς Λάμπρο Τσάγκα και Δανάη Καλαχώρα και έργα του Μίκυ Θεοδωράκη και του Pedro Ettouralde υπό τους ήχους του σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΑΝΘΗΒΑ'Ι'ΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΗ !!!

Σε μια τελετή Μνήμης οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των ομάδων Ιωνικού Αστέρα Θήβας - ΑΟ Θήβα και Πελοπίδα Θήβας,τίμησαν τον φίλο και συμπαίκτη τους που χάθηκε τόσο άδικα και φόρεσε  την φανέλα του Ιωνικού Αστέρα Θήβας  για 17 συνεχόμενα χρόνια.

Παραβρεθηκαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
οι Αντιδημαρχοι Ανδρεας Χατζησταματης και Σπυρος Κιτσος ο Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου Θανασης Κοκοντινης οι Δημοτικοι Συμβουλοι Νικος Σβιγγος , Σταματης Χαλβατζης , Ιουλια Κοντου .Την Εκδηλωση προλογισε η Υπευθυνη του Πνευματικου Κεντρου Θηβας κ. Ντινα Ζαμπακου ενω εψαλη τσισαγιος Δεησις .
Τιμητικες Πλακετες στην Οικογενεια  απένειμαν τα Διοικητικα Συμβουλια
των Παλαιμαχων Ποδοσφαιριστων.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Συνέχιση εργασιών για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 του Δήμου Θηβαίων

Σε έναρξη εργασιών προχώρησαν οι ανάδοχοι των έργων : “ Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα Θήβας”, “Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα και “Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος παλαιού Δημαρχείου Θήβας”, αφού επιλύθηκαν τα χρηματοδοτικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Τα εν λόγω έργα, που υλοποιεί ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγράμματων του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013, είχαν σταματήσει μετά από δηλώσεις διακοπής εργασιών των εργολάβων λόγω καθυστέρησης της κατανομής των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων και μη πληρωμής τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή την ευχάριστη είδηση για τη συνέχιση των εργασιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η δημοσιονομική στενότητα, η έλλειψη ρευστότητας και η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας επηρέασαν αρνητικά την υλοποίηση των ενταγμένων στα επιχειρησιακά προγράμματα έργων του Δήμου μας. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και γι' αυτό καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθούν τα προβλήματα και να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ


Κλείνει ΜΕΓΑΛΗ εταιρία Σούπερ Μάρκετ;?

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της εταιρίας να κλείσει 17 καταστήματα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απολύσεις, όπως φοβούνται οι εργαζόμενοι.

Μετά την ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – ΟΙΥΕ, στο θέμα αναφέρθηκαν το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας 17 καταστημάτων σε όλη την χώρα. Αυτό θα σημάνει το πέρασμα, περισσοτέρων από 200 υπαλλήλους, στην ανεργία. Εν καιρώ κρίσης, μια εταιρεία που διαφημίζεται ως «100% ελληνική» οφείλει να προστατέψει το προσωπικό της, που μάλιστα εργάζεται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση της εταιρείας θα βρει τα συνδικάτα απέναντί της και δεσμευόμαστε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων με κάθε νόμιμο τρόπο».

Kράνα: Η ΣΟΥΠΕΡ τροφή της Ελλάδας που όλοι πρέπει να βάλουμε στην διατροφή μας – Θα δείτε ΘΑΥΜΑΤΑ στον οργανισμό


Για σένα νοιάσου και πάρε τα μέτρα σου

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η ολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ελληνικές ποικιλίες κρανιάς που ήδη καλλιεργούνται και έγινε σύγκριση με 62 ποικιλίες από 17 είδη οπωροφόρων με τη μέθοδο ΕΚΛΡ. Όπως προέκυψε, η αντιοξειδωτική ικανότητα των διαφόρων ειδών που μελετήθηκαν -με φθίνουσα σειρά- ήταν: κράνα, τζίτζιφα, κεράσια, κόκκινα σταφύλια, βατόμουρα, αχλάδια, λωτοί, δαμάσκηνα, ροδάκινα, λευκά σταφύλια, ρόδια, μήλα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κυδώνια, σύκα, βερίκοκα. Διαφοροποιήσεις βρέθηκαν και μεταξύ ποικιλιών του κάθε είδους.

Ένας καρπός με δύο ονόματα.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια ψάρια είναι επικίνδυνα για την υγεία


Η τακτική κατανάλωση ψαριών έχει συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Τα ψάρια αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ η περιεκτικότητά τους σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Η τακτική κατανάλωση ψαριών, μειώνει επίσης τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης, αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή. Τέλος, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Εγκρίθηκε το ΣΔΑΕ του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων από το Δημοτικό Συμβούλιο και υποβλήθηκε επιτυχώς στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων»

seapΕίναι γνωστό ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», τη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θέσει σημαντικούς περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς για τις περιοχές των μελών του, αλλά και το σύνολο της Ευρώπης.
Το Σύμφωνο των Δημάρχων έχει συγκεκριμένους όρους και κανόνες για την συμμετοχή των μελών του, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πρέπει να πληρούν ορισμένες, αυστηρές πολλές φορές, προϋποθέσεις.
Ένας από τους βασικότερους κανόνες είναι η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) για τα επόμενα χρόνια, στο οποίο περιγράφονται οι δράσεις και τα έργα ενεργειακής βιωσιμότητας που θα πραγματοποιήσει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος, προκειμένου να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς που προβλέπονται στο Σύμφωνο των Δημάρχων.
Έτσι εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ευρωπαϊκή κοινότητα του «Συμφώνου των Δημάρχων», ο Δήμος υπέβαλε στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ), στο οποίο αποτυπώνεται και αναλύεται η υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση του Δήμου, ενώ περιγράφονται οι δράσεις και τα έργα που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί, ενεργειακοί και αναπτυξιακοί στόχοι.
Συγκεκριμένα το εκπονηθέν ΣΔΑΕ που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου – Θεσπιέων στις (14/9/2015) προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης που θα επιφέρουν μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά 21% και αφορούν τα δημοτικά κτίρια, το δημοτικό φωτισμό, τον αγροτικό τομέα, τον οικιακό και τριτογενή τομέα, τις μεταφορές (δημοτικά οχήματα, δημόσιες μεταφορές, ιδιωτικές και εμπορικές μεταφορές), τις ΑΠΕ και το σχεδιασμό χρήσεων γης και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας.
Η προσχώρηση του Δήμου μέσα από την υπογραφή του, στο Σύμφωνο των Δημάρχων, εξυπηρετεί δυο κυρίως λόγους: πρώτον, την δημόσια έκφραση και προώθηση συμμετοχής του Δήμου στην προσπάθεια επίτευξης των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μείωση των εκπομπών του CO2, και δεύτερον, την ένταξη του σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια τοπικών αρχών, με σημαντική εμπειρία στην υιοθέτηση τοπικών πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας. Η δικτύωση του Δήμου, μέσω του Covenant of Mayors, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εξωστρέφεια του και την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού προφίλ στη δράση του, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η «επιλεξιμότητα» του Δήμου σε μια σειρά ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών με στόχο την χρηματοδότηση των δράσεων και των αναγκαίων εκείνων έργων για αν επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από την υπογραφή του Συμφώνου.
Η ψήφιση του Σχεδίου Δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αποτελεί ταυτόχρονα μια δέσμευση, αλλά και ευκαιρία για το Δήμο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και να προετοιμαστεί έγκαιρα για την επόμενη γενιά χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες, όπου πλέον η στόχευση τους θα είναι στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Τέλος ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι ένας από τους εννέα δήμους στην Ελλάδα που υποστηρίζεται και επωφελείται από τον Επικεφαλή Εθνικό Συντονιστή Εταίρου του Συμφώνου των Δημάρχων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δείτε σε ποια επαγγέλματα θα γίνει ο κακός χαμός λόγω μνημονίου!...


Και αυτό είναι μόνο η αρχή…
Είναι σίγουρο πως δεκάδες επαγγέλματα και ομάδες συμπολιτών μας επηρρεάζονται από τα μέτρα του τρίτου «αριστερού»(ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝ.ΕΛ.,Ν.Δ.,ΠΑ.ΣΟ.Κ.,ΠΟΤΑΜΙ) μνημονίου. Τόσο από τον πρωτογενή τομέα, όσο και από την μεταποίηση και το εμπόριο βρίσκονται στην μέγγενη του νέου προγράμματος.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ


• Όσα παιδιά και ενήλικες θέλουν να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας μπορούν να πλαισιώσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που λειτουργούν με επιτυχία και ανελλιπώς για 24 συνεχή χρόνια.

• Οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 στην έδρα του Συλλόγου, στο <<Κονάκι>>.

Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Ζωοδόχου Πηγής 14 τηλ.2262024637 και τηλ.6946314557 κα Αντωνία Μεγαρίτη.

Ξεχάστε τις ταυτότητες που ξέρατε: Δείτε τι αλλάζει...


Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την...
ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία ενώ ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.

Απέφυγε να σχολιάσει την εξαίρεση των μαθητών από τα θρησκευτικά μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής. Σημείωσε, ωστόσο ότι η σχέση με την εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε την συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού πηγή

Πρόσκληση σε Ημερίδα, Ιατρικός Σύλλογος Θηβών σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων

 
Σωστή ενημέρωση από τους ειδικούς. Σύγχρονα Προβλήματα.

Σάββατο, 10-10-2015, Ώρα 18:30, Συνεδριακό Κέντρο Θηβών, Αίθουσα «Αλ.Κοφίνης»

Χαιρετισµός
Φιλιώ Πρωτόπαπα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θηβών

Καρδιακές Αρρυθμίες – Αντιμετώπιση
Κωνσταντίνος Λέτσας, Επιμελητής Α” Καρδιολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», LinkedIn

Καρδιακή Ανεπάρκεια – Νεότερα Δεδομένα
Σωτήριος Ξυδωνάς, Επιμελητής Α” Καρδιολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», LinkedIn

Κατάθλιψη. Η επιδημία της εποχής μας
Δημήτριος Δίκαιος, Καθηγητής Ψυχιατρικής Παν/μιου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Afissa Ekdilosis Okt 2015

Τέλος τα πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις


Με στόχο την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό των προστίμων που επιβάλλει η εφορία σε σειρά παραβάσεων (π.χ. μη έκδοση αποδείξεων), το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, κατόπιν συνεννόησης με τους δανειστές.

Λόγω της χαμηλής εισπραξιμότητας των προστίμων που επιβάλλονται έπειτα από τους σχετικούς ελέγχους στο τραπέζι έχει πέσει η παράμετρος του εκτιμώμενου φόρου .Οι χαμηλές... πτήσεις στην εισπραξιμότητα των προστίμων έχουν κάνει το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει πλέον την αντικατάστασή τους από έναν εκτιμώμενο φόρο. Ειδικότερα, ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας στο άρθρο 33 προβλέπει τη δυνατότητα της Φορολογικής Διοίκησης να εκδίδει... ραβασάκια με φόρο κατ’ εκτίμηση. Τώρα, λοιπόν, εξετάζεται η διάταξη αυτή να επεκταθεί και να αφορά εκτός από τις μη υποβληθείσες αποδείξεις και τις μη εκδοθείσες.

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εφόσον διαπιστωθεί η μη έκδοση αποδείξεων, θα αξιοποιούνται όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές για να βεβαιώσουν πλέον τον φόρο που δεν αποδόθηκε από τον παραβάτη, αφήνοντας στην άκρη τα πρόστιμα. Αυτό σημαίνει ότι η εφορία δεν θα κυνηγά έναν επιχειρηματία για την είσπραξη προστίμων αλλά για την είσπραξη φόρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κυρώσεων, οι οποίες αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Κούρεμα» στα πρόστιμα

Επίσης έχουν γίνει εισηγήσεις στο Yπουργείο Οικονομικών για... κούρεμα των προστίμων από τη μη έκδοση αποδείξεων από τα 250 - 500 ευρώ στα 10 - 20 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από 37.716 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου προέκυψε ότι δύο στις δέκα δεν έκοβαν αποδείξεις, ενώ σε 7.282 εταιρείες διαπιστώθηκαν 22.041 παραβάσεις.

http://www.zougla.gr/money/article/telos-ta-prostima-gia-osous-den-kovoun-apodiksis


Αιχμηρή δήλωση Αρχ. Ιερώνυμου για τα περι απαλλαγής από τα Θρησκευτικά στα σχολεία


Τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών όσοι μαθητές το ...επιθυμούν, σχολίασε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

«Δεν είναι του υπουργείου ( η ενέργεια), αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε αναφερόμενος στην κυρία Αναγνωστοπούλου ο κ.Ιερώνυμος, αμφισβητώντας εάν έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου» επεσήμανε καυστικά.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος τόνισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται. «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε» κατέληξε ο κ.Ιερώνυμος, που είναι η πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες εκλογές που παρεμβαίνει δημόσια, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, βρέθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτη κ.Μακαρίου, όπου το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την φιλανθρωπική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος. Σήμερα το πρωί ο ίδιος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ύψωσης Τιμίου Σταυρού στη θέση Παπαδοπούλες στην κορυφή του Μπέλες, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Βουλγαρία. Το παρεκκλήσι κτίστηκε με δαπάνες του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, ως εκπλήρωση τάματος όταν το 1962 υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο ίδιο ακριβώς σημείο και σώθηκε από βέβαιο θάνατο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας.

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα! Θα υπολογίζονται με βάση την αξία του αυτοκινήτου



Τέλος η φορολόγηση με βάση τα κυβικά του αυτοκινήτου
- Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογίζονται με βάση την εμπορική αξία
- Θα πληρώνουν τέλη και επιπλέον φόρους και τα αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους
- Δείτε τι αλλάζει και ποιοι θα πληρώνουν περισσότερο, αλλά και ποιοι πολύ λιγότερα χρήματα

Τα πάνω, κάτω έρχονται με τα σχέδια για την αλλαγή του υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αλλά και γενικά των φόρων που αφορούν στα αυτοκίνητα.Πλέον και σε ό,τι αφορά στα τέλη ο υπολογισμός θα γίνεται με βάση την εμπορική αξία και όχι με βάση τον κυβισμό ή του ρύπους του αυτοκινήτου.
Επί της ουσίας δηλαδή ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών με αξία 15.000 ευρώ θα έχει πολύ λιγότερα τέλη από ένα επίσης 1.600 κυβικών αλλά εμπορικής αξίας 25.000 ευρώ.Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν από το 2016 και θα αφορούν σε πρώτη φάση τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 και μετά (καινούργια ή μεταχειρισμένα). Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τα πιο παλιά αυτοκίνητα και πως θα υπολογίζονται τα τέλη.Μια σκέψη είναι να υπολογίζονται με βάση την αξία που προκύπτει από την ασφάλεια των αυτοκινήτων.
Με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητα που εισάγονται (καινούργια ή μεταχειρισμένα) θα υπολογίζεται και το τέλος ταξινόμησης, αλλά και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση σε όσους έχουν αυτοκίνητο μεγάλης αξίας αλλά όχι και πολύ μεγάλη μείωση στα χρήματα που πληρώνουν όσοι έχουν φθηνό ή παλιό αυτοκίνητο καθώς οι φόροι αυξάνονται και τα έσοδα που υπολογίζει το κράτος εκτινάσσονται από το 1 δισ. που είναι για φέτος στα 1,6 δισ. το 2016.

Στο άγνωστο νησί των Τριζονιών, στον Κορινθιακό

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Τα μυστικά των ανθρώπων που φεύγουν από το σπίτι τους πάντα στην ώρα τους


Δεν καταφέρνεις ποτέ να φύγεις στην ώρα σου από το σπίτι για να πας στο γραφείο;
Υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν πάντα. Κάτι διαφορετικό θα κάνουν από σένα και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τι είναι αυτό!

Διαβάστε ποια είναι τα μυστικά τους, σύμφωνα με το faysbook:

Συμμαζεύουν λίγο πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ

Μπορεί να μην σε ενοχλεί η σκόνη στο πάτωμα αλλά το να ψάχνεις να βρεις μέσα σε ένα κουβάρι ρούχα μια κάλτσα ή να πρέπει να πλύνεις για να έχεις μια καθαρή κούπα να πιεις τον καφέ σου, σίγουρα είναι δραστηριότητες που θα σε βγάλουν εκτός χρόνου. Δεν χρειάζεται να σκουπίσεις να σφουγγαρίσεις πριν πέσεις για ύπνο. Πλύνε απλά τα πιάτα και τακτοποίησε τα ρούχα σου για να μην χάνεις χρόνο το επόμενο πρωί.

Κάνουν ό,τι σκέψη πρέπει να κάνουν το προηγούμενο βράδυ

Εκείνοι που φεύγουν στην ώρα τους από το σπίτι έχουν σκεφτεί αποβραδύς τι θα φορέσουν στο γραφείο την επόμενη μέρα, τι θα φάνε για πρωινό αλλά και τι θα πάρουν μαζί τους στο γραφείο για μεσημεριανό. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και εσένα να μπεις σε μια τάξη και να αρχίσεις να φεύγεις στην ώρα σου.

Έχουν ό,τι χρειάζονται δίπλα στην εξώπορτα

Δεν χρειάζεται πρωί-πρωί να ψάχνουν για τσάντα, πορτοφόλι, κινητό και κλειδιά. Όλα αυτά είναι οργανωμένα και έτοιμα στην είσοδο του σπιτιού έτσι ώστε να τα πάρουν λίγο πριν φύγουν.

Ξυπνάνε 10 λεπτά νωρίτερα

Δεν μπορείς να φύγεις από το σπίτι στην ώρα σου; Ξύπνα 10 λεπτά νωρίτερα. Σκέψου ότι η ώρα που πρέπει να φεύγεις είναι 10 λεπτά νωρίτερα από ότι πραγματικά φεύγεις έτσι ώστε να βιάζεσαι λίγο παραπάνω. Έτσι, ακόμα και αν περάσει λίγο η ώρα και πάλι θα έχεις φύγει στην ώρα σου.

tro-ma-ktiko

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το ΕΣΠΑ που αφορά όλους


Τρία νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ για...
χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή ήδη είχαν κάνει έναρξη προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές.

Αναλυτικά οι νέες δράσεις είναι:

1. Ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης

Πρόκειται για πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τις εκλογές από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκ ευρώ.

Ο αριθμός των εκτιμώμενων ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε

Θέσεις εργασίας για νέους στα χωράφια


Ολα ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου, όταν οι αλλοδαποί εργάτες -στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αλβανοί- οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στα χωράφια των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης στη Λάρισα, προχώρησαν σε στάση εργασίας διεκδικώντας να εργάζονται λιγότερο με το ίδιο όμως μεροκάματο, που έφτανε τα 30 ευρώ ημερησίως μαζί με τις κρατήσεις.

«Με αυτούς τους ανθρώπους συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια και, αντί να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μας μπας και βρούμε λύση, επιχείρησαν να μας εκβιάσουν λίγο πριν από τη συγκομιδή, που είναι μια κρίσιμη περίοδος για μας.

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων περιόδου 2015-2016 και ξεκίνημα για το θεατρικό εργαστήρι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες μας ότι ξεκινούν και φέτος τη λειτουργία τους τα χορευτικά νηπίων-μαθητών Δημοτικού-μαθητών Γυμνασίου Λυκείου- Ενηλίκων, η Μεικτή Παραδοσιακή Χορωδία, το εργαστήρι ζωγραφικής, το θεατρικό παιχνίδι για μαθητές και το Θεατρικό εργαστήρι .

Μαγική βραδιά στο Αρχαίο Καβείριο Θήβας που υποδέχθηκε ξανά εκδήλωση μετά από 32 χρόνια

http://exeisminima.gr/blog/migiki-vradia-sto-arxaio-kaveirio-thivas/


Μοναδικές στιγμές για τυχερούς επισκέπτες και Θηβαίους, προσέφερε η χθεσινή ιστορική εκδήλωση στο αρχαίο θεατράκι του Καβείριου της Θήβας.

Κάτω από το φως το φεγγαριού, τις εκπληκτικές απαγγελίες των Ωδών του Πινδάρου αλλά και τη μουσική συνοδεία του σαξοφώνου, το αρχαίο θέατρο ξαναζωντάνεψε μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, εκδήλωση που είχε διοργανώσει τότε για την ανάδειξη του Καβείριου, ο Θόδωρος Μιχάλογλου, ηχητικά αποσπάσματα της οποίας ακούστηκαν χτες.

Περίπου 400 σύνεδροι του Διαζώματος και 200 Θηβαίοι γνώρισαν για πρώτη φορά τη μαγεία του χώρου του ιερού των Καβείρων της Θήβας. Προσήλθαν από νωρίς και με τη σημαντική βοήθεια εθελοντών, πήραν τις θέσεις στους στις αρχαίες κερκίδες από πορόλιθο, παρακολούθησαν την εκδήλωση και αποχώρησαν σεβόμενοι απόλυτα το χώρο.

Στην εκδήλωση που είχε τίτλο “Με πνοές Ελληνικές”, μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα, κ. Μπένος Σταύρος, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και η Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας Δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή, η οποία νωρίτερα ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο.



Ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος , ερμήνευσε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και Pedro Ettouralde με ελληνικά στοιχεία, ενώ ο ηθοποιός Λάμπρος Τσάγκας, απήγγειλε μοναδικά στίχους του ποιητή Πίνδαρου στο αρχαίο κείμενο και η ηθοποιός Δανάη Καλαχούτα στη μετάφραση.

Ιδιαίτερη η συμβολή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης του Προέδρου του ΛΑΪΟΥ Θήβας, Τάσου Φρούσιου και των εθελοντών, σε μια συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας.

Συγχαρητήρια σε όλους!

ΔΠ

Φωτο Βαγγελης Γεωργίου