Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

4-2-2016 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

2321μετά την υπογραφή από την Κυβέρνηση της δανειακής Συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας τον Ιούλιο, αλλά και τις εκλογές που ακολούθησαν και ανέδειξαν εκ νέου τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται και να έχει παγιδευτεί σε ένα νέο φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας.
Δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση, καταστρατηγώντας βάναυσα όλες τις αρχικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της, προχώρησε τελικά στην υπογραφή ενός 3ου σκληρού Μνημονίου, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας το σύνολο των γνωστών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και μέτρων, που υπέδειξαν οι δανειστές της χώρας και οι «θεσμοί» τους.
Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένη στα δεσμά της υποτέλειας και της οικονομικής επιτροπείας από τους δανειστές. ...


Συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές συνεχούς λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, πλήρους ευελιξίας στην αγορά εργασίας, δυσβάσταχτης φορολογίας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις, αναδιάρθρωσης του οικονομικού μοντέλου με εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, με συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μέσω ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, με διάλυση του κράτους πρόνοιας, του ασφαλιστικού και των συντάξεων.
Αυτές τις μέρες και μέχρι τις αρχές Φλεβάρη κυρίαρχο θέμα το οποίο θα αποτελέσει και την ‘’μάχη των μαχών’’ ,είναι το ασφαλιστικό στο όποιο επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, που είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής του από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό.
Ένα σύστημα που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ιδιωτική ασφάλιση για όσους έχουν και μπορούν, διευρύνοντας τις ταξικές ανισότητες.
Αυτές οι νέες ανατροπές έρχονται να συμπληρώσουν τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που πλέον οι προϋποθέσεις πλήρους σύνταξης στο μέλλον θα είναι απαγορευτικές για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέωνΗ εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις κύριες αιτίες για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, αντίθετα η συνέχιση του θα επιταχύνει τη διαλυτική κατηφορική του πορεία. Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα παίρνονται κι άλλα, αν απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν σήμερα εδώ, γιατί διαχρονικά κατασπαταλήθηκαν και καταληστεύτηκαν τα αποθεματικά τους από το κράτος.
Θυμίζουμε απλά τα «θαλασσοδάνεια» της δεκαετίας του ’60, τις άτοκες καταθέσεις μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού, τη στήριξη της «φούσκας» του χρηματιστηρίου, τα δομημένα και «τοξικά» ομόλογα, το PSI, αλλά ακόμη και πρόσφατα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση και τα ταμεία έχασαν 1,5 δις ευρώ περίπου!
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στην εργατική τάξη, τους απόμαχους της δουλειάς και τη νέα γενιά, να διεκδικήσουμε την επιστροφή όλων των κλεμμένων και για το λόγο αυτό θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα απέναντι στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και απ' τη σημερινή κυβέρνηση, που μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικότερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το υπό ψήφιση αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο τσακίζει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους, τους ήδη συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία και δεν έρχεται για να «σώσει» το ασφαλιστικό!
Αποσκοπεί στο να ενισχυθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους και την υποταγή μας στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης.
Είναι μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην καπιταλιστική κρίση, για να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.
Κατεδαφίζουν το αναδιανεμητικό σύστημα, που είχε τη λογική οι «δυνατοί», δηλαδή οι εργαζόμενοι, να στηρίζουν τους «αδύναμους», παιδιά, γέροντες, αρρώστους.
Αφού καταβύθισαν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης – απλήρωτης εργασίας και αντέστρεψαν τους ρόλους, μετατρέποντας τη «σύνταξη» σε μέσο επιβίωσης ολόκληρων οικογενειών, τώρα τη λεηλατούν κι αυτή. Διαλύουν ότι άφησαν όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν τους, ούτε τα δεκανίκια τους εντός κι εκτός Βουλής. Μαζί στηρίζουν το 3ο μνημόνιο. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών».
Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό. Με ταξικό πόλεμο. Δε ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Όλοι σε θέση μάχης. Σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο για να μπλοκάρουμε το νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μείνει στα χαρτιά. Να μην τολμήσουν να τον φέρουν στη Βουλή. Να διαμορφωθεί καυτό έδαφος οργής παντού που να μην επιτρέψει να καταπατηθεί για μια ακόμη φορά η λαϊκή βούληση.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Άλλος δρόμος υπάρχει και είναι αυτός που ανοίγουν οι αγώνες μας!
Η ιστορία δεν γράφτηκε ακόμη….
Το μέλλον της το δείχνουν οι αγώνες μας…

Γι΄αυτό το Εργατικό κέντρο Θήβας καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της περιοχής μας να δώσουν το αγωνιστικό παρών στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη (11.οο το πρωί) στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του ΕΚ, που θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 και ώρα 8 το πρωί από τα ΚΤΕΛ Θήβας (με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.30 στο Σχηματάρι και 8.45 στα Οινόφυτα) , περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22620 29694 . 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ