Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τελεσίγραφο πέντε ημερών των αγροτών στην κυβέρνηση

Πέντε ημέρες προθεσμία δίνουν οι αγρότες, προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους. Το τελεσίγραφο των αγροτών από τα μεγάλα μπλόκα της χώρας, αφορά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.
Την Δευτέρα, οι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο έστειλαν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ενώ το κοινοποίησαν στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
Συγκεκριμένα ζητάνε:
  • Για το ασφαλιστικό
Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Επίσης, ζητούν ασφαλισμένοι ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Για το φορολογικό
Να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
  • Για το κόστος παραγωγής
Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.
Πηγή: Τελεσίγραφο των αγροτών στην κυβέρνηση: Αυτά ζητάμε, έχετε πέντε ημέρες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248781/telesigrafo-ton-agroton-stin-kyvernisi-ayta-zitame-ehete-pente-imeres#ixzz3yztjVTyW