Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΡΙΖΕΙ η ΦΟΝΙΚΗ γρίπη ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ!!!

 
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών!!!
ΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!!!!

Στην σύσκεψη για την γρίπη συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΟΠΥΥ, των Κέντρων Αναφοράς Γρίπης, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ αλλά και του ΕΟΦ.

Ο ιός της γρίπης τύπου Α, Η1Ν1 παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα επιθετικός, πλήττοντας ακόμα και ανθρώπους μέσης ηλικίας και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν ήδη περάσει από ΜΕΘ 171 ασθενείς με επιπλοκές και έχουν καταλήξει 33 εκ των οποίων είναι ένα 4χρονο παιδάκι που έχασε τη μάχη νοσηλευόμενο στο παίδων “Αγία Σοφία”.

Την τελευταία εβδομάδα με εντολή της ηγεσίας του ΥΥΚΑ προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ , το υπερταμείο έχει αναλάβει το κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων την ίδια ώρα που τα Κέντρα Αναφοράς έχουν χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 35.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο

Την περασμένη Παρασκευή επίσης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απέστειλε εγκύκλιο προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ), τα Νοσοκομεία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) για δωρεάν διάθεση αντι-ιικών φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα Tamiflu και Relenza σε απόθεμα, θα δοθούν από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία , στα Κέντρα Υγείας και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας

Ομάδες υψηλού κινδύνου

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν: τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα (π.χ. άσθμα ή άλλες πνευμονοπάθειες, καρδιακή νόσο, μεταμόσχευση οργάνων, δρεπανοκυτταρική νόσο, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια), έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωίδες, θηλάζουσες, άτομα με δείκτη μάζας σώματος >40kg/m, παιδιά που παίρνουν μακροχρονίως ασπιρίνη (π.χ. νόσος kawasaki), άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά.